Tekvica pečená s jablkom a s medom (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Takto pecena tekvica je vyborna na vecerne maskrtenie pocas dlhych zimnych vecerov, ale je aj chutna ako priloha k pecenemu masu.
4-6 porcie |
15 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Tentokrat som pouzila tuto tekvicu. Tu sa vola blue skin pumpkin - tekvica s modrou kozou. No mozu sa pouzit rozne oranzove tekvice vhodne na pecenie.
- Tekvicu som ocistila a nakrajala som ju na priblizne rovnake kusky. Jablka som nesupala, len som ich porozkrajovala na osminky. Tekuty med som rozmiesala s rozpustenym maslom.
- Jablka s tekvicou som poliala s pripravenym maslom a medom. Takto pripravene som to piekla vo vyhriatej rure 180C 20 minut. Jablka pecenim pustia stavu. Zmiesanim s maslom a s medom nam na plechu zostane velmi chutny sirup.