Tekvica grilovaná

dvorka - fotkadvorka, 17. septembra 2012
Tekvica grilovaná
Foto: dvorka

Ďalší z mojich diétnych, dnes čisto zeleninových jedál.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
 na potretie
 a korenie podľa chuti
1 ks na prílohu
1/2 ks na prílohu
1 ks na prílohu




Postup

  1. 1

    Ako prílohu si dám do tlakového hrnca na parák kaleráb, patizón a mrkvu. Zalejem 1,5 dcl vriacej vody, zavriem a dám variť. Keď začne papiňák fufňať, znížim zdroj telpa na minimum a parím 5 minút. Potom vypnem a nechám dôjsť 10 minút. (Takto parím aj zemiaky a nikdy nemám rozpadnuté. Aj celé v šupke na zemiakový šalát na Vianoce, ale vtedy ich parím 8 minút a nechám dôjsť 20.)

    Tekvica grilovaná - obrázok 1
  2. 2

    Kaleráb s patizónom, soľou a troškou oleja som popučila na kašu a pridala nakrájanú mrkvu.

    Tekvica grilovaná - obrázok 2
  3. 3

    Tekvicu som nakrájala na kolieska, osolila a nechala odslziť. Otočila som a vrch potrela olejom.

    Tekvica grilovaná - obrázok 3
  4. 4

    Na grilovacej panvici som opiekla kolieska tekvice najskôr z potretej strany 6 minút na najmenšom plameni. Pred otočením som znova potrela olejom a po otočení ešte dosolila. Podľa chuti sa môžu aj okoreniť.

    Tekvica grilovaná - obrázok 4
  5. 5

    Diétny zeleninový obed. Môže sa dať aj s kečupom, pre tých čo chcú zemiaky, tak zemiaky, alebo zeleninový šalát :)

    Tekvica grilovaná - obrázok 5

Diskusia k receptu

douglas
Tekvicu máme radi s prelisovaným cesnakom, olivovým olejom a morskou soľou.... za tepla to je výborná príloha k mäsu.
radulienka
Nádherný recept, určite čoskoro vyslúšam, už sa na to teším, vďaka zaň...
vierutt
Mňam, takéto milujem, tiež ochucujem cesnakom ako douglas, parená zeleninka je k tomu fajn a ešte k tomu opekané (pečené) zemiačky.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia