Ťavie hrby fotorecept

salinka - fotkasalinka, 25. októbra 2013
Ťavie hrby (fotorecept)
Foto: salinka

Jedlo ma zaujalo v reštaurácii kvôli svojmu názvu. Následne sa mi zapáčil tvar, aj chuť. Príde vhod, keď máte väčší počet stravníkov a nestíhate Zobraziť celý popisJedlo ma zaujalo v reštaurácii kvôli svojmu názvu. Následne sa mi zapáčil tvar, aj chuť. Príde vhod, keď máte väčší počet stravníkov a nestíhate robiť minútky:-)

Suroviny

 (rezne)




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme cibuľu nakrájanú na kocky, pridáme ryžu, popražíme. Zalejeme vodou, osolíme a necháme prikryté 20 minút variť.

    Ťavie hrby (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie rezne osolíme, okoreníme a prudko opečieme z oboch strán. Ukladáme na plech.

    Ťavie hrby (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäsko zakryjeme šunkovou salámou. Teraz príde rozhodujúci moment! Musíte sa rozhodnúť, či chcete ponúknuť jedno-, alebo dvojhrbú ťavu. Podľa toho ukladáme počet ananásových krúžkov. Na ananás položíme kôpku ryže a prikryjeme plátkovým syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút, odokryjeme a necháme ešte zapiecť.

    Ťavie hrby (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keďže príloha je už zakomponovaná v jedle, podávame so zeleninou. Dobrú chuť:-)

    Ťavie hrby (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

salinka
@izabelka , ale si ma vychválila:-) Ale toto jedlo a jeho jednoduchá príprava sa nedá ani prirovnať k tvojim "ručným prácam" :-)
mesiar50
Ukuchtila si neodolatelné a excelentné jedlo.Dávam klobúk dole a palec hore.
salinka
@mamatata , @zuzkabluzka , ďakujem. Oplatí sa vyskúšať, nie je s tým veľa roboty a je to chutné.
@masiar , dík. Ale myslím, že ty by si to s tvojou profesionalitou zmákol cez malú prestávku:-)
vanilka111
nápadité a iste aj veľmi chutné,len som u nás jediná,kto má rád ovocie s mäskom.. a to by ani nepomohlo, že to vyzerá viac ako prsia než ako ťavie hrby :))
luss44
to je ako 3v1 - mäsko aj kompót aj príloha spolu, dobrý nápad :)
salinka
@vanilka , to je škoda, ale možno sa tam dá pridať cibuľa, alebo niečo iné. A tie prsia....xixi, to ma nenapadlo,máš pravdu:-)
jozka2
Kuracie masko s ryzou a ananasom je velmi chutne,ale sunku by som uz nedala,ta rusi chut kuraciny a ananasu,ale fantazii sa medze neklazu
pusta
veľmi kreatívne jedlo, krásne naservírovaný tanier, pekne si sa vyhrala, vzbudzuje chuť už pri pohľade.
sovka62
Dobrý nápad, všetko na jednom plechu (alebo v jednom hrnci). Také mám najradšej, okrem víkendov nestíham vystávať pri sporáku. Tak ukladám a ďakujem.
salinka
@jozka , ja som raz šunku zabudla dať a popravde, ani mi tam nechýbala. Ale recept som sem chcela hodiť podľa originálu:-)
@pusta ďakujem , veď tak, aj oči jedia. (Divinu už mám, ešte raz dík za tip:-)
@sovka ďakujem pekne, vážim si pochvalu!
hannah22
pekná a určite dobrá kombinácia, už sa teším ako ju vyskúšam... zas niečo nové.... 5*... :))
tatranka
Zaujímavý recept.Jedlá,ktoré obsahujú nejaké zapečené ovocie milujem.A toto je také.Jedlo nemá chybu aj s tým pekným servírovaním.
mariamka
naozaj zaujimave, ryza na masku a este s ananasom, to by nam chutilo, ukladam a urcite vyskusam tieto tavie stvorky :))
havino
dva dni tu človek není a samé dobré jedlá, naraz vstrebem do hlavy a zaraz aj zabudnem čo som čítala, nuž ale pekne si to naservírovala, zaujímave aj s tou ryžou už zapečené, uložím, lebo vravím, že zabudnem, páči sa mi recept, aj hotový naservírovaný tanier
iva63
nádherný receptík, dobrý nápad všetko naraz piecť...je to praktické, ukladám, vyskúšam, hodnotím plným počtom hviezdičiek ...a chválim tanier ako si to krásne naservírovala
salinka
Jej @ivka ďakujem za pochvalu, aj hviezdice:-) Keď som mäsko uložila na tanier, bol nejaký prázdny, musela som to dozdobiť:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia