Tatkova torta

evicka63 - fotkaevicka63, 10. decembra 2010
Tatkova torta
Foto: evicka63

Tak takúto punčovú tortu dostal náš tatino k 50-tke od dcérušiek a keďže dosť často lezie po elektrárenských stĺpoch motív sa odvíjal od tejto Zobraziť celý popisTak takúto punčovú tortu dostal náš tatino k 50-tke od dcérušiek a keďže dosť často lezie po elektrárenských stĺpoch motív sa odvíjal od tejto tématiky

Suroviny

4 ks
4  pol. lyžice
4 pol. lyžice




Postup

  1. 1

    Najskôr si odvážime celé vajcia a zapamätáme si ich váhu, pretože si cukor a aj múku prichystáme v takom množstve ako vážia vajcia.

  2. 2

    Vyšľaháme si z bielkov tuhý sneh a postupne pridávame cukor, žĺtka, vodu olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva (1/2 balíka stačí). Dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy a upečieme. Takto si upečieme celkom 3 cestá. Prvé cesto natrieme lekvárom položíme druhé cesto a toto dobre polejeme rumom, hustým červeným sirupom znova natrieme lekvárom a dáme tretie cesto.

  3. 3

    Vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie. A aj "punč" si môže urobiť každá gazdinka po svojom. Dcéra tortu potiahla hmotou (K2) a kreslila obyčajnými potravinárskymi farbami.

Diskusia k receptu

zdezda
To je paráda :-), je to sťaby punčový rez do guľata :-)))) Tatino bol v siedmom nebi, však ?
evanaaa
Tie tri pláty sú z uvedeného množstva dokopy? Nemohol by sa upiecť jeden korpus a ten prekrojiť na dvakrát ?
evicka63
Áno tatinko bol natešený, pretože na oslave dostal také samé klasiky i keď boli vynikajúce.
Ingrediencie sú na jeden plát. Takéto obyčajné piškótové cesto robím na normálny plech, len teraz to dievčatá chceli mať vyššie tak to urobili do guľatej formy.
drquinova
tatinová torta je isto fajn, len mi chýba doplniť pomer vajíčok ( na váhu) k cukru a múke ako píšeš. Teda na koľko gramov vajec pripadne koľko gramov cukru a tiež múky.
pipina222
ja by som sa chcela spytat ako sa "kresli" potravinarskymi farbami. Mam kupene asi styri farby v prasku... Ta Vasa torta vyzera prekrasne, pozdravujem dcery!!!! Sikulky!
evicka63
pre pipinu2222 - kreslila to normálnymi štetcami aké sa používajú v školách na hodinách výtvarnej výchovy ale tieto má určené len na takéto veci - odkukala od kamarátky ktorá robí majsterku na učňovke a farby mala kúpené v l...i keď mali akciu na cukrárske veci.
evicka63
pre drquinova - na každý gram vajca pripadne gram cukru a gram múky
napr. vajcia vážili aj so škrupinou 264 g tak dám 264 g cukru a aj 264 g múky a na každé vajce dávam 1 lyžicu vody a 1lyžicu oleja, prášok do pečiva tak zhruba na tie 4 vajcia celý takže ten tak pomerom.
lenulil
prosim vás kde sa dajú takéto fraby kúpiť okrem L...a ??? ako si to mam pýtať??? vôbec s niečim takým nemám skúsenosť... vopred dakujem z odpoveď.
evicka63
Odpoveď pre lenulil: stačia obyčajné potravinárske farbivá, ktoré si v maličkom množstve rozmiešame a kreslíme (stačí napríklad vo vrchnáčiku od minerálky...)
lenulil
super, dakujem, lebo je to fakt perfektny napad nakresliť niečo čo toho človeka vystihuje na tortu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia