Tatársky biftek z lososa na zemiakovom šaláte

Zoltán Bako
šéfkuchár z Restaurant 107 v Ostrove, 28. decembra 2014
Tatársky biftek z lososa na zemiakovom šaláte
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Tatársky biftek:
200 g
 malá
1 PL
Zemiakový šalát:
4 ks
2 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, ešte teplé ošúpeme, vidličkou roztlačíme a ochutíme octom, olivovým olejom, soľou, korením a cukrom.

  2. 2

    Lososa nasekáme na drobné kúsky, cibuľu nakrájame nadrobno, dáme do misky a zmiešame spolu s olivovým olejom, soľou, korením a citrónovou šťavou.

  3. 3

    Podávanie: Zemiakový šalát utlačíme vo forme na tanieri do centimetrovej výšky, biftek uložíme na šalát, zakryjeme kyslou smotanou s kôprom a dekorujeme červeným kaviárom.

Diskusia k receptu

marianne
na ci pana to vyzera zaujimavo,len neviem ci by som ten tatarak so zemiakami miesala,mne by to asi lepsie na hrianke smakovalo
chutimi
@marianne Tiez si myslim. To servirovanie samotneho jedla vyzera zaujimavo, no ta nevkusna servitka a kusky papiera tam fakt byt nemuseli...
vcelka
Prečo by to mala byť blbosť (spisovne hlúposť) ? Alebo túžite po stoosemdesiatom klasickom tataráku na hrianke? Však si to doma robte inak. Toto je nápad, ktorý sa mi veľmi páči - že tatarák môže vyzerať aj inak.
jarushka1981
Páči sa mi to. Je to super na párty, pripadne ako predjedlo. Ja to idem urobiť dnes na Silvestra, medzi inými "jednohubkami" toto bude žiariť. Aby to nemuselo byt na tanieriku, použijem list šalátu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia