Tatársky biftek a steaky z hovädzej sviečkovice fotorecept

andurejka - fotkaandurejka, 18. októbra 2011
Tatársky biftek a steaky z hovädzej sviečkovice (fotorecept)
Foto: andurejka

Na meniny ľudia dostávajú všeličo. U nás doma sa rozdávajú aj darčeky ako čerstvá hovädzia sviečkovica :) A keďže sme už dávno chceli vyskúšať Zobraziť celý popisNa meniny ľudia dostávajú všeličo. U nás doma sa rozdávajú aj darčeky ako čerstvá hovädzia sviečkovica :) A keďže sme už dávno chceli vyskúšať tatársky biftek, pustili sme sa do toho... A druhý chod boli pravé steaky! Foto by Michal H.

6
porcií
20 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

tatársky biftek:
  surové
steaky:
 na opekanie
 čerstvý vetvičky
príloha:
 na obalenie
 menšia




Postup

  1. 1

    Výroba tatárskeho bifteku je vám veľmi zaujímavá vec - mäso treba nožom trhať/škrabkať/rezkať (neviem ako to nazvať:) na malé kúsočky, ktoré sa potom ochutia a zmiešajú so surovým vajíčkom. A pochúťka je na svete...

    Tatársky biftek a steaky z hovädzej sviečkovice (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K tataráku sme podávali v trúbe na sucho opečené hrianky potreté cesnakom.

    Tatársky biftek a steaky z hovädzej sviečkovice (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Druhú časť sviečkovice sme nakrájali na pekné bacuľaté, asi 4 cm vysoké kúsky mäsa, ktoré sme poprepichovali tenderizérom, opásali slaninovým opaskom a na panvičke prizdobili voňavým rozmarínom...

    Tatársky biftek a steaky z hovädzej sviečkovice (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým sme si umyli a nakrájali zelenú papriku, paradajky, malú cuketu, patizón a cibuľku. Tú sme spolu s paradajkami jemne obalili v hladkej múke.

    Tatársky biftek a steaky z hovädzej sviečkovice (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zeleninu sme grilovali, cibuľku opiekli na oleji.

    Tatársky biftek a steaky z hovädzej sviečkovice (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Steaky stačí opiecť na rozpálenom oleji cca. po 4 minúty z každej strany... Samozrejme, záleží na tom, ako prepečené ich máte radi :)

    Tatársky biftek a steaky z hovädzej sviečkovice (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

danculka
@andurejka ,pekne si sa zapísala medzi nás,nech sa ti tu páči tak ako mne,super recept,taký darček by som brala aj ja ha,ha,ha,...
ketty3811
nádhera,hneď by som sa ponúkla.A tiež ťa vítam medzi nami.:-)
jazzfunk
Velmi pekny recept, hlavne priloha k steakom...Ale tenderizer na pravu hovädziu svieckovu je podla mna uplne zbytocny...Na nizku alebo vysoku rostenku ma opodstatnenie, lebo je to predsa len trochu tuhsie maso, ale v svieckovici len zbytocne porusi vlakna, ktore su nadherne jemnucke...Ale hlavne ze chuti...tiez by som nebola proti takemu vonavemu, stavnatemu steaku :o)))
mesiar50
andurejka tvoje recepty nemajú chybu.Čo ma najviac zaujalo je spracovanie mesa na tatarák vela ludí to mesko pomelie ty si im to predviedla ako sa to má robiť samozrejme treba k tomu ostrý nôž.
Týmto spôsobom som tuším robil br.pečeň na pečeňové halušky
Ďakujem,že si mi to pripomenula.Si šikovná veľa pekných a dobrých receptov PÁ




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia