Tatárska omáčka z tofu

mlsalka - fotkamlsalka, 27. októbra 2012
Tatárska omáčka z tofu
Foto: mlsalka

Kto by nemal rád tatársku, že? Chcela som spraviť zdravšiu variantu a tu je výsledok. Je dobré použiť jemné tofu z ázijských potravín, to Zobraziť celý popisKto by nemal rád tatársku, že? Chcela som spraviť zdravšiu variantu a tu je výsledok. Je dobré použiť jemné tofu z ázijských potravín, to naše slovenské je dosť pórovité a potom tatárska nie je až tak jemná. Dnes som mala bohužiaľ iba to slovenské. zdroj: http://vegetarian.about.com/, hrnček ako odmerka mal 250 ml.

10 minút
príprava

Suroviny

190 g
1/4 hrnček
2 PL
1,5 ČL
2 ČL
1/4 hrnček
1 ks




Postup

  1. 1

    Nakladané uhorky (1-2 veľké kusy) nakrájame na maličké kocky, čo najmenšie. Odložíme na neskoršie použitie.

  2. 2

    Cibuľu očistíme a nakrájame na väčšie kocky. Nakrájanú cibuľu a všetko ostatné dáme do mixéru a mixujeme. Olej pridávame postupne podľa potreby. Keď je všetko zmixované ručne vmiešame nakrájané uhorky. Kto nemá rád "kúsky" môže uhorky pridať do mixéra k zvyšku surovín a krátko pomixovať (2-3 sekundy).

  3. 3

    Z tohto množstva surovín mi vyšiel jeden 340ml pohár tatárskej. Dobrú chuť prajem, my sme si k nej spravili hranolky.

Diskusia k receptu

slawi
No, tak toto vyskusam.Tatarka u nas nieje, tak tiez robim rozne dresingy.
martamm
Mlsalka, zaujímavý receptík, tofu u mňa boduje. ja by som dala ale len troška oleja a použila by som biely jogurt, alebo pochúťkovú smotanu.
monnikka
toto som kedysi robievala, bolo to chutné a navyše zdravé, vďaka za pripomenutie
používateľ nemá avatar
plk
plk
Vyzera to fajn. Pouzivam miesto majonezy a tatarskej smotanu a jogurty (mavam doma zasoby). Ale to sa nie vzdy a vsade hodi. Toto musim najblizsie vyskusat. Tofu sa u mna vyskytuje casto :-).
mlsalka
@martamm biely jogurt je dobry napad. vies, ze som nanho v chladnicke pozerala? ale nechcela som sa az tak velmi odklonit od receptu. ale mam este jedno tofu, tak zajtra mozem skusit znova :-D
marikafil
Robím podobne, časť oleja nahrádzam nálevom z kyslých uhoriek. A všetci doma si už zvykli, je fakt na nerozoznanie od kupovanej.
daniela142
Výborný nápad. Ja som zatiaľ tatársku nahrádzala ochuteným jogurtom, toto vyskúšame.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia