Tatárska omáčka z tekvice.

Tatárska omáčka z tekvice.
Foto: jarbra
jarbraJarbra, recept pridal: 25. júla 2012 18:31Ďalšie jeho recepty

Použiváme k rôznym jedlám,ako tatársku omáčku.

Suroviny


Postup prípravy receptu

Tekvicu, (alebo cuketu,patizóny ) ošupeme ,zbavíme sa jadierok a postrúhame na jemno.Do hrnca dáme postrúhanú tekvicu,( cuketu,patizóny) na drobno pokrájaný cesnák a feferóny ,na kolieska pokrájané cibule ,pridáme olej, mleté čierne korenie a cukor.

Uvaríme domäkka.Po vychladnúti pridáme horčicu,ocot a všetko dobre premiešame a pomixujeme.

Pripravené poháre naplníme a sterilizujeme 20 minút.Držíme v chlade.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

16 komentárov k receptu
  • marijanka712, 25. júla 2012 o 19:56
    @jarbra vypadá to super skúsim konzumuje sa to potom bez inej prísady na mäsko, alebo syr už sa do toho nepridáva smotanka alebo jogurt???


  • jarbra, 25. júla 2012 o 20:41
    ..nie uz nic ,je to ako tatarska omacka...ved odober trochu a vyskusaj aj s jogurtom alebo smotanou ,... mna to nenapadlo :-)...moze to byt chutne - daj vediet :-)


  • marianne69, 25. júla 2012 o 21:04
    v prvom rada musim pochvalit hlavnu fotku,je zlato- podarena:-) a v druhom rade, takato tatarka by mi urcite chutila.....


  • marijanka712, 25. júla 2012 o 21:20
    a hlavne je zdravšia ako naša klasika nie tak ťažká na žalúdok isto vyskúšam.


  • mariaklara, 25. júla 2012 o 21:23
    Ukladám, vyskúšam, lebo tie kupované sú mi ťažké na žalúdok.


  • izabella929, 25. júla 2012 o 21:35
    veru je dobrá a robím z nej aj horčicu domácu...je to paráda.-)))


  • marianna76, 25. júla 2012 o 21:50
    vyzerá to super, skúsim aj ja . len dúfam, že sa mi nepokazí, minulý rok som robila z cukety nutelu a pokazila sa... neviem prečo... dík


  • salinka, 25. júla 2012 o 22:12
    Zbystrila som pozornost, takato tatarka by sa mi pacila. Vyskusame:-) Budeme zdravo maskrtit:-)
    @izabellka , ak sa ti bude chciet, prezrad recept na horcicu:-)))


  • radulienka, 26. júla 2012 o 00:45
    Zvláštna tatarka, ale ja milujem všetko zvláštne, takže musím vyskúšať, viem si tú chuť predstaviť a to je dôležité, vďaka za recept...


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 7 komentárov)
  • kuchticka, 26. júla 2012 o 06:22
    Tiez vyskusam tento neznamy recept. Iste je to chutne a zdravsie ako klasicka tatarska omacka.


  • katkaszaboova, 26. júla 2012 o 07:29
    Recept sa mi tiež páči :-) a koľko takáto omáčka vydrží? A kde ju treba skladovať? ďakujem :-)


  • martamm, 26. júla 2012 o 07:42
    Perfektné a ako krásne zabalené....


  • jarbra, 26. júla 2012 o 08:35
    dakujem Vam vsetkym za mile slova ,@katkaszaboova ,teraz ked mam vela tekvic,patizonov,cukety,robim ju casto a v malom 3 - 4 sklicka ,to staci na mesiac ,.... pouzivam do salatov, na vyprazany syr ,ba dokonca si to davam, ako pomazanka na chlebik a na to salamku ,zeleninku atd.:-) , drzim to v chladnicke ako org.tatarska a majoneza....


  • valeri, 26. júla 2012 o 09:58
    Niečo veeeeeľmi podobné robievam z cukety, mám to veľmi rada, ale bohužiaľ v rodine len ja


  • zdezda, 27. júla 2012 o 12:03
    dakujem, ukladam, zavarim :-)


  • sev111, 21. februára 2014 o 19:39
    toto robievam roky :-) mňamka



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Slovak Food Festival 2014
Od 22. do 25. mája 2014 najväčší food festival na Slovensku už po piaty raz na Bratislavskom hrade.

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist