Tatárska omáčka z tekvice.

Tatárska omáčka z tekvice.
Foto: jarbra
jarbraJarbra, recept pridal: 25. júla 2012 18:31Ďalšie jeho recepty

Použiváme k rôznym jedlám,ako tatársku omáčku.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Tekvicu, (alebo cuketu,patizóny ) ošupeme ,zbavíme sa jadierok a postrúhame na jemno.Do hrnca dáme postrúhanú tekvicu,( cuketu,patizóny) na drobno pokrájaný cesnák a feferóny ,na kolieska pokrájané cibule ,pridáme olej, mleté čierne korenie a cukor.

2

Uvaríme domäkka.Po vychladnúti pridáme horčicu,ocot a všetko dobre premiešame a pomixujeme.

3

Pripravené poháre naplníme a sterilizujeme 20 minút.Držíme v chlade.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marijanka712, 25. júla 2012 o 19:56
    @jarbra vypadá to super skúsim konzumuje sa to potom bez inej prísady na mäsko, alebo syr už sa do toho nepridáva smotanka alebo jogurt???


  • jarbra, 25. júla 2012 o 20:41
    ..nie uz nic ,je to ako tatarska omacka...ved odober trochu a vyskusaj aj s jogurtom alebo smotanou ,... mna to nenapadlo :-)...moze to byt chutne - daj vediet :-)


  • marianne69, 25. júla 2012 o 21:04
    v prvom rada musim pochvalit hlavnu fotku,je zlato- podarena:-) a v druhom rade, takato tatarka by mi urcite chutila.....


  • marijanka712, 25. júla 2012 o 21:20
    a hlavne je zdravšia ako naša klasika nie tak ťažká na žalúdok isto vyskúšam.


  • mariaklara, 25. júla 2012 o 21:23
    Ukladám, vyskúšam, lebo tie kupované sú mi ťažké na žalúdok.


  • izabella929, 25. júla 2012 o 21:35
    veru je dobrá a robím z nej aj horčicu domácu...je to paráda.-)))


  • marianna76, 25. júla 2012 o 21:50
    vyzerá to super, skúsim aj ja . len dúfam, že sa mi nepokazí, minulý rok som robila z cukety nutelu a pokazila sa... neviem prečo... dík


  • salinka, 25. júla 2012 o 22:12
    Zbystrila som pozornost, takato tatarka by sa mi pacila. Vyskusame:-) Budeme zdravo maskrtit:-)
    @izabellka , ak sa ti bude chciet, prezrad recept na horcicu:-)))


  • radulienka, 26. júla 2012 o 00:45
    Zvláštna tatarka, ale ja milujem všetko zvláštne, takže musím vyskúšať, viem si tú chuť predstaviť a to je dôležité, vďaka za recept...


  • kuchticka, 26. júla 2012 o 06:22
    Tiez vyskusam tento neznamy recept. Iste je to chutne a zdravsie ako klasicka tatarska omacka.


  • katkaszaboova, 26. júla 2012 o 07:29
    Recept sa mi tiež páči :-) a koľko takáto omáčka vydrží? A kde ju treba skladovať? ďakujem :-)


  • martamm, 26. júla 2012 o 07:42
    Perfektné a ako krásne zabalené....


  • jarbra, 26. júla 2012 o 08:35
    dakujem Vam vsetkym za mile slova ,@katkaszaboova ,teraz ked mam vela tekvic,patizonov,cukety,robim ju casto a v malom 3 - 4 sklicka ,to staci na mesiac ,.... pouzivam do salatov, na vyprazany syr ,ba dokonca si to davam, ako pomazanka na chlebik a na to salamku ,zeleninku atd.:-) , drzim to v chladnicke ako org.tatarska a majoneza....


  • valeri, 26. júla 2012 o 09:58
    Niečo veeeeeľmi podobné robievam z cukety, mám to veľmi rada, ale bohužiaľ v rodine len ja


  • zdezda, 27. júla 2012 o 12:03
    dakujem, ukladam, zavarim :-)


  • sev111, 21. februára 2014 o 19:39
    toto robievam roky :-) mňamka



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist