Tatárska omáčka z tekvice.

Tatárska omáčka z tekvice.
Foto: jarbra
jarbraJarbra, recept pridal: 25. júla 2012 18:31Ďalšie jeho recepty

Použiváme k rôznym jedlám,ako tatársku omáčku.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Tekvicu, (alebo cuketu,patizóny ) ošupeme ,zbavíme sa jadierok a postrúhame na jemno.Do hrnca dáme postrúhanú tekvicu,( cuketu,patizóny) na drobno pokrájaný cesnák a feferóny ,na kolieska pokrájané cibule ,pridáme olej, mleté čierne korenie a cukor.

2

Uvaríme domäkka.Po vychladnúti pridáme horčicu,ocot a všetko dobre premiešame a pomixujeme.

3

Pripravené poháre naplníme a sterilizujeme 20 minút.Držíme v chlade.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marijanka712, 25. júla 2012 o 19:56
    @jarbra vypadá to super skúsim konzumuje sa to potom bez inej prísady na mäsko, alebo syr už sa do toho nepridáva smotanka alebo jogurt???


  • jarbra, 25. júla 2012 o 20:41
    ..nie uz nic ,je to ako tatarska omacka...ved odober trochu a vyskusaj aj s jogurtom alebo smotanou ,... mna to nenapadlo :-)...moze to byt chutne - daj vediet :-)


  • marianne69, 25. júla 2012 o 21:04
    v prvom rada musim pochvalit hlavnu fotku,je zlato- podarena:-) a v druhom rade, takato tatarka by mi urcite chutila.....


  • marijanka712, 25. júla 2012 o 21:20
    a hlavne je zdravšia ako naša klasika nie tak ťažká na žalúdok isto vyskúšam.


  • mariaklara, 25. júla 2012 o 21:23
    Ukladám, vyskúšam, lebo tie kupované sú mi ťažké na žalúdok.


  • izabella929, 25. júla 2012 o 21:35
    veru je dobrá a robím z nej aj horčicu domácu...je to paráda.-)))


  • marianna76, 25. júla 2012 o 21:50
    vyzerá to super, skúsim aj ja . len dúfam, že sa mi nepokazí, minulý rok som robila z cukety nutelu a pokazila sa... neviem prečo... dík


  • salinka, 25. júla 2012 o 22:12
    Zbystrila som pozornost, takato tatarka by sa mi pacila. Vyskusame:-) Budeme zdravo maskrtit:-)
    @izabellka , ak sa ti bude chciet, prezrad recept na horcicu:-)))


  • radulienka, 26. júla 2012 o 00:45
    Zvláštna tatarka, ale ja milujem všetko zvláštne, takže musím vyskúšať, viem si tú chuť predstaviť a to je dôležité, vďaka za recept...


  • kuchticka, 26. júla 2012 o 06:22
    Tiez vyskusam tento neznamy recept. Iste je to chutne a zdravsie ako klasicka tatarska omacka.


  • katkaszaboova, 26. júla 2012 o 07:29
    Recept sa mi tiež páči :-) a koľko takáto omáčka vydrží? A kde ju treba skladovať? ďakujem :-)


  • martamm, 26. júla 2012 o 07:42
    Perfektné a ako krásne zabalené....


  • jarbra, 26. júla 2012 o 08:35
    dakujem Vam vsetkym za mile slova ,@katkaszaboova ,teraz ked mam vela tekvic,patizonov,cukety,robim ju casto a v malom 3 - 4 sklicka ,to staci na mesiac ,.... pouzivam do salatov, na vyprazany syr ,ba dokonca si to davam, ako pomazanka na chlebik a na to salamku ,zeleninku atd.:-) , drzim to v chladnicke ako org.tatarska a majoneza....


  • valeri, 26. júla 2012 o 09:58
    Niečo veeeeeľmi podobné robievam z cukety, mám to veľmi rada, ale bohužiaľ v rodine len ja


  • zdezda, 27. júla 2012 o 12:03
    dakujem, ukladam, zavarim :-)


  • sev111, 21. februára 2014 o 19:39
    toto robievam roky :-) mňamka



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist