Tatarák
Tatarák zo sumca s wasabi špongiou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
80 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Vajcia, žĺtok, hladkú múku, wasabi a šťavu z čerstvého
špenátu dáme do nádoby a rozmixujeme
ponorným mixérom. Precedíme cez sitko, nalejeme
do šľahačkovej fľaše, uzatvoríme, dáme dve bombičky
a položíme naležato do chladničky na 1 hodinu.
- Medzitým nasekáme filetu zo sumca na tatarák, osolíme,
okoreníme, pridáme hľuzovkový olej, premiešame
a dáme chladiť na asi 10 minút do chladničky.
Zázvor nastrúhame, vyžmýkame zo šťavy a zamiešame
do kyslej smotany.
- Silikónové formy na mafiny vymastíme olejom,
zoberieme z chladu šľahačkovú fľašu a do polovice
formy naplníme zmesou. Formy dáme do mikrovlnnej
rúry a pečieme 45 sekúnd. Hotové prevrátime hore
dnom, vyberieme z formy a necháme chladnúť.
Úhora kladieme na tanier, ozdobíme
zázvorovou emulziou, natrhanou wasabi
špongiou a pokvapkáme hľuzovkovým
olejom. Servírujeme s shiso bylinkami a nakladaným zázvorom.
|