Tatarák

Tatarák z olomouckých tvarôžkov (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Kolega mi spomínal, že si dal v jednej reštaurácii tatarák z olomouckých tvarôžkov a veľmi mu to chutilo, tak som si povedal že to skúsim... dnes bol na raňajky, je výborný, určite budem robiť častejšie.

4
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny, cibuľu nakrájame na drobno, tvarôžky v miske roztlačíme vidličkou na pastu.
  2. Pridáme žĺtok z vajca, drvenú rascu a mlynčekom namelieme čerstvé korenie.
  3. Pridáme trocha oleja, kečup, horčicu, worchester a nasekanú cibuľu. Nesolíme! Tvarôžky sú dosť slané. Všetko spolu vymiešame.
  4. Hotové odložíme na chvíľu do chladničky, aby sa chute prepojili. Natierame na cesnakom potreté hrianky.