Tatarák
Tatarák z olomouckých tvarôžkov (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Kolega mi spomínal, že si dal v jednej reštaurácii tatarák z olomouckých tvarôžkov a veľmi mu to chutilo, tak som si povedal že to skúsim... dnes bol na raňajky, je výborný, určite budem robiť častejšie.
Postup
- Pripravíme si suroviny, cibuľu nakrájame na drobno, tvarôžky v miske roztlačíme vidličkou na pastu.
- Pridáme žĺtok z vajca, drvenú rascu a mlynčekom namelieme čerstvé korenie.
- Pridáme trocha oleja, kečup, horčicu, worchester a nasekanú cibuľu. Nesolíme! Tvarôžky sú dosť slané. Všetko spolu vymiešame.
- Hotové odložíme na chvíľu do chladničky, aby sa chute prepojili. Natierame na cesnakom potreté hrianky.