Tatarák pre chlapa

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava

Postup


  1. Mäso nasekajte dvoma veľmi ostrými nožmi. Z okraja dosky ho stierajte späť do jej stredu tupými hranami čepelí.

  2. Vmiešajte nadrobno posekanú cibuľu, petržlenovú vňať, soľ a mleté čierne korenie.

  3. Vytvarujte stejk. Do stredu urobte jamku, do nej dajte surový žĺtok. Servírujte.
  4. POZOR: Obe hlavné suroviny, mäso i vajíčka, musia byť čerstvé a z osvedčeného zdroja. Majte na pamäti, že pripravujete jedlo, ktoré tepelne neupravujete. Preto si mäso nasekajte doma a dbajte na zvýšenú čistotu dosky i nožov. Mäso na tatarák majte v chladničke čo najkratšie a v uzatvorenej nádobe, aby si nenatiahlo pachy z ostatných potravín. Tatarák zjedzte hneď po príprave, neskladujte ho. Dosku dobre umyte horúcou vodou, najlepšie v umývačke riadu.
  5. NÁŠ TIP: Tatarák môžete servírovať na tradičnej hrianke. Pripravte si ju na masti alebo oleji a potrite cesnakom. Pochúťku môžete zlepšiť aj ďalším vaším obľúbeným korením či šalátom z čerstvej zeleniny.