Tatarák pre chlapa

Tatarák pre chlapa
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Autor receptu

Vladimír Morochovič, šéfkuchár spoločnosti Sodexho


Suroviny

4
porcie
30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1


Mäso nasekajte dvoma veľmi ostrými nožmi. Z okraja dosky ho stierajte späť do jej stredu tupými hranami čepelí.

2


Vmiešajte nadrobno posekanú cibuľu, petržlenovú vňať, soľ a mleté čierne korenie.

3


Vytvarujte stejk. Do stredu urobte jamku, do nej dajte surový žĺtok. Servírujte.

4

POZOR: Obe hlavné suroviny, mäso i vajíčka, musia byť čerstvé a z osvedčeného zdroja. Majte na pamäti, že pripravujete jedlo, ktoré tepelne neupravujete. Preto si mäso nasekajte doma a dbajte na zvýšenú čistotu dosky i nožov. Mäso na tatarák majte v chladničke čo najkratšie a v uzatvorenej nádobe, aby si nenatiahlo pachy z ostatných potravín. Tatarák zjedzte hneď po príprave, neskladujte ho. Dosku dobre umyte horúcou vodou, najlepšie v umývačke riadu.

5

NÁŠ TIP: Tatarák môžete servírovať na tradičnej hrianke. Pripravte si ju na masti alebo oleji a potrite cesnakom. Pochúťku môžete zlepšiť aj ďalším vaším obľúbeným korením či šalátom z čerstvej zeleniny.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • nyja, 24. novembra 2009 o 16:34
    Fúha, ako sa Vám podarilo dať fotky do postupu? Ako sa tu na Vareche pridávajú? Mám nafotené postupy u mnohých receptov. No, čo už? :(
    Mňam, tatarák milujem, ale nejem ho (salmonelóza & BSE). Zdá sa mi, že sa tam dáva aj worchester, kečup, paprika. Ale dala by som si aj tento .-)


  • redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 25. novembra 2009 o 10:44
    Fotky do postupu môže zatiaľ dávať iba redakcia, nemáme hotové rozhranie, ktoré to umožní aj používateľom. Kým to programátori dorobia, dá sa urobiť to, že pridáš recept klasicky len s jednou fotkou a ostatné fotky (najlepšie s nejakým popisom, do ktorého bodu ktorá fotka patrí) pošleš fotky e-mailom na redakcia@varecha.sk. My ich vložíme do receptu. Už sme to urobili napríklad pri týchto receptoch od používateľov:
    » varecha.pravda.sk/recepty/moje-vegetarianske-lasagne-foto...

    » varecha.pravda.sk/recepty/pizza-ako-pizzerie/1826-pouzi.h...


    Radi to urobíme aj pre Teba :-)


  • nielaik, 21. januára 2010 o 12:22
    Tatarák - mäso nesekáme, škrabeme.Dáme na tanier v strede so žĺtkom. Okolo uložíme napríklad soľ, jemne nakrájanú cibuľu, kremžskú horčicu, mleté korenie, červenú papriku, ...Na stole je k dispozícii kečup, sójová omáčka.
    Čaro konzumácie tatráku spočíva najmä v tom, že každý si ho namieša sám. Aj v prvotriednej reštauráci!


  • js9mxd, 3. marca 2010 o 19:14
    Nelaik súhlasím s tvojím názorom, takto robený mi pripadá trochu chudobný.


  • cukrarka, 12. marca 2010 o 18:04
    tatarak zbožňujem - asi na buduci tyzden budeme ho mať v jedálničku... pred tým sme cibuľu mleli aj s masom, ale chutnejšie je cibulka na drobno nakrájaná...


  • parondi, 8. júna 2010 o 13:52
    zabudol si na pikantný kečup,worčestrovú omáčku ,mletú razcu a troška francúzskej horčice .No teraz je to tatarák pre chlapa.


  • larisamihalik, 10. júla 2010 o 07:50
    so všetkými súhlasím, ale predsa každý z Vás si ho naservíruje ako to má rád, ale naozaj niektoré ingrediencie tam chýbajú. js9mxd - chudobný tatarák? už len sviečkovica je aká drahá, takže čo je to za chudobu? Chcela by som byť taká chudobná, parodi- toto je ten pravý tatarák


  • violetacamorova, 11. novembra 2010 o 21:08
    Škoda že je to také nebezpečné jedlo, mám ho po celý môj život strašne rada, mňam ale teraz sa ho bojím jedávať!


  • gman, 19. novembra 2010 o 11:59
    tatarak kedykolvek


  • kacka22, 20. apríla 2011 o 23:27
    tak toto by som nezjedla ani za nič surové mäso zo surovým vajcom....fuj....



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist