Tatarák pre chlapa

Tatarák pre chlapa
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Autor receptu

Vladimír Morochovič, šéfkuchár spoločnosti Sodexho


Suroviny

4
porcie
30
minút
príprava

Postup prípravy receptu


Mäso nasekajte dvoma veľmi ostrými nožmi. Z okraja dosky ho stierajte späť do jej stredu tupými hranami čepelí.


Vmiešajte nadrobno posekanú cibuľu, petržlenovú vňať, soľ a mleté čierne korenie.


Vytvarujte stejk. Do stredu urobte jamku, do nej dajte surový žĺtok. Servírujte.

POZOR: Obe hlavné suroviny, mäso i vajíčka, musia byť čerstvé a z osvedčeného zdroja. Majte na pamäti, že pripravujete jedlo, ktoré tepelne neupravujete. Preto si mäso nasekajte doma a dbajte na zvýšenú čistotu dosky i nožov. Mäso na tatarák majte v chladničke čo najkratšie a v uzatvorenej nádobe, aby si nenatiahlo pachy z ostatných potravín. Tatarák zjedzte hneď po príprave, neskladujte ho. Dosku dobre umyte horúcou vodou, najlepšie v umývačke riadu.

NÁŠ TIP: Tatarák môžete servírovať na tradičnej hrianke. Pripravte si ju na masti alebo oleji a potrite cesnakom. Pochúťku môžete zlepšiť aj ďalším vaším obľúbeným korením či šalátom z čerstvej zeleniny.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

10 komentárov k receptu
  • nyja, 24. novembra 2009 o 16:34
    Fúha, ako sa Vám podarilo dať fotky do postupu? Ako sa tu na Vareche pridávajú? Mám nafotené postupy u mnohých receptov. No, čo už? :(
    Mňam, tatarák milujem, ale nejem ho (salmonelóza & BSE). Zdá sa mi, že sa tam dáva aj worchester, kečup, paprika. Ale dala by som si aj tento .-)


  • redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 25. novembra 2009 o 10:44
    Fotky do postupu môže zatiaľ dávať iba redakcia, nemáme hotové rozhranie, ktoré to umožní aj používateľom. Kým to programátori dorobia, dá sa urobiť to, že pridáš recept klasicky len s jednou fotkou a ostatné fotky (najlepšie s nejakým popisom, do ktorého bodu ktorá fotka patrí) pošleš fotky e-mailom na redakcia@varecha.sk. My ich vložíme do receptu. Už sme to urobili napríklad pri týchto receptoch od používateľov:
    » varecha.pravda.sk/recepty/moje-vegetarianske-lasagne-foto...

    » varecha.pravda.sk/recepty/pizza-ako-pizzerie/1826-pouzi.h...


    Radi to urobíme aj pre Teba :-)


  • nielaik, 21. januára 2010 o 12:22
    Tatarák - mäso nesekáme, škrabeme.Dáme na tanier v strede so žĺtkom. Okolo uložíme napríklad soľ, jemne nakrájanú cibuľu, kremžskú horčicu, mleté korenie, červenú papriku, ...Na stole je k dispozícii kečup, sójová omáčka.
    Čaro konzumácie tatráku spočíva najmä v tom, že každý si ho namieša sám. Aj v prvotriednej reštauráci!


  • js9mxd, 3. marca 2010 o 19:14
    Nelaik súhlasím s tvojím názorom, takto robený mi pripadá trochu chudobný.


  • cukrarka, 12. marca 2010 o 18:04
    tatarak zbožňujem - asi na buduci tyzden budeme ho mať v jedálničku... pred tým sme cibuľu mleli aj s masom, ale chutnejšie je cibulka na drobno nakrájaná...


  • parondi, 8. júna 2010 o 13:52
    zabudol si na pikantný kečup,worčestrovú omáčku ,mletú razcu a troška francúzskej horčice .No teraz je to tatarák pre chlapa.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 4 komentárov)
  • larisamihalik, 10. júla 2010 o 07:50
    so všetkými súhlasím, ale predsa každý z Vás si ho naservíruje ako to má rád, ale naozaj niektoré ingrediencie tam chýbajú. js9mxd - chudobný tatarák? už len sviečkovica je aká drahá, takže čo je to za chudobu? Chcela by som byť taká chudobná, parodi- toto je ten pravý tatarák


  • violetacamorova, 11. novembra 2010 o 21:08
    Škoda že je to také nebezpečné jedlo, mám ho po celý môj život strašne rada, mňam ale teraz sa ho bojím jedávať!


  • gman, 19. novembra 2010 o 11:59
    tatarak kedykolvek


  • kacka22, 20. apríla 2011 o 23:27
    tak toto by som nezjedla ani za nič surové mäso zo surovým vajcom....fuj....



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist