Tatarák pre chlapa

Vladimír Morochovič
šéfkuchár spoločnosti Sodexho, 24. novembra 2009
Tatarák pre chlapa
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

450 g
1 ks
2 PL
4 ks




Postup

  1. 1


    Mäso nasekajte dvoma veľmi ostrými nožmi. Z okraja dosky ho stierajte späť do jej stredu tupými hranami čepelí.

  2. 2


    Vmiešajte nadrobno posekanú cibuľu, petržlenovú vňať, soľ a mleté čierne korenie.

  3. 3


    Vytvarujte stejk. Do stredu urobte jamku, do nej dajte surový žĺtok. Servírujte.

  4. 4

    POZOR: Obe hlavné suroviny, mäso i vajíčka, musia byť čerstvé a z osvedčeného zdroja. Majte na pamäti, že pripravujete jedlo, ktoré tepelne neupravujete. Preto si mäso nasekajte doma a dbajte na zvýšenú čistotu dosky i nožov. Mäso na tatarák majte v chladničke čo najkratšie a v uzatvorenej nádobe, aby si nenatiahlo pachy z ostatných potravín. Tatarák zjedzte hneď po príprave, neskladujte ho. Dosku dobre umyte horúcou vodou, najlepšie v umývačke riadu.

  5. 5

    NÁŠ TIP: Tatarák môžete servírovať na tradičnej hrianke. Pripravte si ju na masti alebo oleji a potrite cesnakom. Pochúťku môžete zlepšiť aj ďalším vaším obľúbeným korením či šalátom z čerstvej zeleniny.

Diskusia k receptu

nyja
Fúha, ako sa Vám podarilo dať fotky do postupu? Ako sa tu na Vareche pridávajú? Mám nafotené postupy u mnohých receptov. No, čo už? :(
Mňam, tatarák milujem, ale nejem ho (salmonelóza & BSE). Zdá sa mi, že sa tam dáva aj worchester, kečup, paprika. Ale dala by som si aj tento .-)
redakcia
Fotky do postupu môže zatiaľ dávať iba redakcia, nemáme hotové rozhranie, ktoré to umožní aj používateľom. Kým to programátori dorobia, dá sa urobiť to, že pridáš recept klasicky len s jednou fotkou a ostatné fotky (najlepšie s nejakým popisom, do ktorého bodu ktorá fotka patrí) pošleš fotky e-mailom na redakcia@varecha.sk. My ich vložíme do receptu. Už sme to urobili napríklad pri týchto receptoch od používateľov:
 varecha.pravda.sk/recepty/moje-vegetarianske-lasagne-foto...

 varecha.pravda.sk/recepty/pizza-ako-pizzerie/1826-pouzi.h...


Radi to urobíme aj pre Teba :-)
nielaik
Tatarák - mäso nesekáme, škrabeme.Dáme na tanier v strede so žĺtkom. Okolo uložíme napríklad soľ, jemne nakrájanú cibuľu, kremžskú horčicu, mleté korenie, červenú papriku, ...Na stole je k dispozícii kečup, sójová omáčka.
Čaro konzumácie tatráku spočíva najmä v tom, že každý si ho namieša sám. Aj v prvotriednej reštauráci!
js9mxd
Nelaik súhlasím s tvojím názorom, takto robený mi pripadá trochu chudobný.
cukrarka
tatarak zbožňujem - asi na buduci tyzden budeme ho mať v jedálničku... pred tým sme cibuľu mleli aj s masom, ale chutnejšie je cibulka na drobno nakrájaná...
parondi
zabudol si na pikantný kečup,worčestrovú omáčku ,mletú razcu a troška francúzskej horčice .No teraz je to tatarák pre chlapa.
larisamihalik
so všetkými súhlasím, ale predsa každý z Vás si ho naservíruje ako to má rád, ale naozaj niektoré ingrediencie tam chýbajú. js9mxd - chudobný tatarák? už len sviečkovica je aká drahá, takže čo je to za chudobu? Chcela by som byť taká chudobná, parodi- toto je ten pravý tatarák
violetacamorova
Škoda že je to také nebezpečné jedlo, mám ho po celý môj život strašne rada, mňam ale teraz sa ho bojím jedávať!
kacka22
tak toto by som nezjedla ani za nič surové mäso zo surovým vajcom....fuj....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia