Tatarák pre chlapa

Tatarák pre chlapa
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Autor receptu

Vladimír Morochovič, šéfkuchár spoločnosti Sodexho


Suroviny

4
porcie
30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1


Mäso nasekajte dvoma veľmi ostrými nožmi. Z okraja dosky ho stierajte späť do jej stredu tupými hranami čepelí.

2


Vmiešajte nadrobno posekanú cibuľu, petržlenovú vňať, soľ a mleté čierne korenie.

3


Vytvarujte stejk. Do stredu urobte jamku, do nej dajte surový žĺtok. Servírujte.

4

POZOR: Obe hlavné suroviny, mäso i vajíčka, musia byť čerstvé a z osvedčeného zdroja. Majte na pamäti, že pripravujete jedlo, ktoré tepelne neupravujete. Preto si mäso nasekajte doma a dbajte na zvýšenú čistotu dosky i nožov. Mäso na tatarák majte v chladničke čo najkratšie a v uzatvorenej nádobe, aby si nenatiahlo pachy z ostatných potravín. Tatarák zjedzte hneď po príprave, neskladujte ho. Dosku dobre umyte horúcou vodou, najlepšie v umývačke riadu.

5

NÁŠ TIP: Tatarák môžete servírovať na tradičnej hrianke. Pripravte si ju na masti alebo oleji a potrite cesnakom. Pochúťku môžete zlepšiť aj ďalším vaším obľúbeným korením či šalátom z čerstvej zeleniny.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • nyja, 24. novembra 2009 o 16:34
    Fúha, ako sa Vám podarilo dať fotky do postupu? Ako sa tu na Vareche pridávajú? Mám nafotené postupy u mnohých receptov. No, čo už? :(
    Mňam, tatarák milujem, ale nejem ho (salmonelóza & BSE). Zdá sa mi, že sa tam dáva aj worchester, kečup, paprika. Ale dala by som si aj tento .-)


  • redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 25. novembra 2009 o 10:44
    Fotky do postupu môže zatiaľ dávať iba redakcia, nemáme hotové rozhranie, ktoré to umožní aj používateľom. Kým to programátori dorobia, dá sa urobiť to, že pridáš recept klasicky len s jednou fotkou a ostatné fotky (najlepšie s nejakým popisom, do ktorého bodu ktorá fotka patrí) pošleš fotky e-mailom na redakcia@varecha.sk. My ich vložíme do receptu. Už sme to urobili napríklad pri týchto receptoch od používateľov:
    » varecha.pravda.sk/recepty/moje-vegetarianske-lasagne-foto...

    » varecha.pravda.sk/recepty/pizza-ako-pizzerie/1826-pouzi.h...


    Radi to urobíme aj pre Teba :-)


  • nielaik, 21. januára 2010 o 12:22
    Tatarák - mäso nesekáme, škrabeme.Dáme na tanier v strede so žĺtkom. Okolo uložíme napríklad soľ, jemne nakrájanú cibuľu, kremžskú horčicu, mleté korenie, červenú papriku, ...Na stole je k dispozícii kečup, sójová omáčka.
    Čaro konzumácie tatráku spočíva najmä v tom, že každý si ho namieša sám. Aj v prvotriednej reštauráci!


  • js9mxd, 3. marca 2010 o 19:14
    Nelaik súhlasím s tvojím názorom, takto robený mi pripadá trochu chudobný.


  • cukrarka, 12. marca 2010 o 18:04
    tatarak zbožňujem - asi na buduci tyzden budeme ho mať v jedálničku... pred tým sme cibuľu mleli aj s masom, ale chutnejšie je cibulka na drobno nakrájaná...


  • parondi, 8. júna 2010 o 13:52
    zabudol si na pikantný kečup,worčestrovú omáčku ,mletú razcu a troška francúzskej horčice .No teraz je to tatarák pre chlapa.


  • larisamihalik, 10. júla 2010 o 07:50
    so všetkými súhlasím, ale predsa každý z Vás si ho naservíruje ako to má rád, ale naozaj niektoré ingrediencie tam chýbajú. js9mxd - chudobný tatarák? už len sviečkovica je aká drahá, takže čo je to za chudobu? Chcela by som byť taká chudobná, parodi- toto je ten pravý tatarák


  • violetacamorova, 11. novembra 2010 o 21:08
    Škoda že je to také nebezpečné jedlo, mám ho po celý môj život strašne rada, mňam ale teraz sa ho bojím jedávať!


  • gman, 19. novembra 2010 o 11:59
    tatarak kedykolvek


  • kacka22, 20. apríla 2011 o 23:27
    tak toto by som nezjedla ani za nič surové mäso zo surovým vajcom....fuj....



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist