Tatarák pre chlapa

Tatarák pre chlapa
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Autor receptu

Vladimír Morochovič, šéfkuchár spoločnosti Sodexho


Suroviny

4
porcie
30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1


Mäso nasekajte dvoma veľmi ostrými nožmi. Z okraja dosky ho stierajte späť do jej stredu tupými hranami čepelí.

2


Vmiešajte nadrobno posekanú cibuľu, petržlenovú vňať, soľ a mleté čierne korenie.

3


Vytvarujte stejk. Do stredu urobte jamku, do nej dajte surový žĺtok. Servírujte.

4

POZOR: Obe hlavné suroviny, mäso i vajíčka, musia byť čerstvé a z osvedčeného zdroja. Majte na pamäti, že pripravujete jedlo, ktoré tepelne neupravujete. Preto si mäso nasekajte doma a dbajte na zvýšenú čistotu dosky i nožov. Mäso na tatarák majte v chladničke čo najkratšie a v uzatvorenej nádobe, aby si nenatiahlo pachy z ostatných potravín. Tatarák zjedzte hneď po príprave, neskladujte ho. Dosku dobre umyte horúcou vodou, najlepšie v umývačke riadu.

5

NÁŠ TIP: Tatarák môžete servírovať na tradičnej hrianke. Pripravte si ju na masti alebo oleji a potrite cesnakom. Pochúťku môžete zlepšiť aj ďalším vaším obľúbeným korením či šalátom z čerstvej zeleniny.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • nyja, 24. novembra 2009 o 16:34
    Fúha, ako sa Vám podarilo dať fotky do postupu? Ako sa tu na Vareche pridávajú? Mám nafotené postupy u mnohých receptov. No, čo už? :(
    Mňam, tatarák milujem, ale nejem ho (salmonelóza & BSE). Zdá sa mi, že sa tam dáva aj worchester, kečup, paprika. Ale dala by som si aj tento .-)


  • redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 25. novembra 2009 o 10:44
    Fotky do postupu môže zatiaľ dávať iba redakcia, nemáme hotové rozhranie, ktoré to umožní aj používateľom. Kým to programátori dorobia, dá sa urobiť to, že pridáš recept klasicky len s jednou fotkou a ostatné fotky (najlepšie s nejakým popisom, do ktorého bodu ktorá fotka patrí) pošleš fotky e-mailom na redakcia@varecha.sk. My ich vložíme do receptu. Už sme to urobili napríklad pri týchto receptoch od používateľov:
    » varecha.pravda.sk/recepty/moje-vegetarianske-lasagne-foto...

    » varecha.pravda.sk/recepty/pizza-ako-pizzerie/1826-pouzi.h...


    Radi to urobíme aj pre Teba :-)


  • nielaik, 21. januára 2010 o 12:22
    Tatarák - mäso nesekáme, škrabeme.Dáme na tanier v strede so žĺtkom. Okolo uložíme napríklad soľ, jemne nakrájanú cibuľu, kremžskú horčicu, mleté korenie, červenú papriku, ...Na stole je k dispozícii kečup, sójová omáčka.
    Čaro konzumácie tatráku spočíva najmä v tom, že každý si ho namieša sám. Aj v prvotriednej reštauráci!


  • js9mxd, 3. marca 2010 o 19:14
    Nelaik súhlasím s tvojím názorom, takto robený mi pripadá trochu chudobný.


  • cukrarka, 12. marca 2010 o 18:04
    tatarak zbožňujem - asi na buduci tyzden budeme ho mať v jedálničku... pred tým sme cibuľu mleli aj s masom, ale chutnejšie je cibulka na drobno nakrájaná...


  • parondi, 8. júna 2010 o 13:52
    zabudol si na pikantný kečup,worčestrovú omáčku ,mletú razcu a troška francúzskej horčice .No teraz je to tatarák pre chlapa.


  • larisamihalik, 10. júla 2010 o 07:50
    so všetkými súhlasím, ale predsa každý z Vás si ho naservíruje ako to má rád, ale naozaj niektoré ingrediencie tam chýbajú. js9mxd - chudobný tatarák? už len sviečkovica je aká drahá, takže čo je to za chudobu? Chcela by som byť taká chudobná, parodi- toto je ten pravý tatarák


  • violetacamorova, 11. novembra 2010 o 21:08
    Škoda že je to také nebezpečné jedlo, mám ho po celý môj život strašne rada, mňam ale teraz sa ho bojím jedávať!


  • gman, 19. novembra 2010 o 11:59
    tatarak kedykolvek


  • kacka22, 20. apríla 2011 o 23:27
    tak toto by som nezjedla ani za nič surové mäso zo surovým vajcom....fuj....



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist