Hovädzí tatarák
Tatarák (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Robievame ho doma tak raz až dvakrát do roka. Tento na hlavnom obrázku je robený z
teľacej sviečkovej. Takto ho robím ja, každá domácnosť si ho ochutí podľa seba.
Postup
- Mäso na doske nožom naškriabem, pridám soľ, mleté čierne korenie, plnotučnú alebo dijonskú horčicu, mletú rascu, sladkú a štipľavú mletú papriku, nadrobno nakrájanú malú cibuľku, môže sa pridať aj strúčik prelisovaného cesnaku. Pridám ešte žĺtok z vajec od našich sliepok, worcester a kečup. Masu dobre premiešam, ochutnám, či je mäso dosť slané. Množstvo korením si pridá každý podľa svojej chuti.
Tento na obrázku je z hovädzieho mäsa.
- Zo staršieho chleba spravím na oleji topinky. Topinku si natrieme cesnakom, na to tatarák.
- Z tohto mäsa je tatarák na hlavnom obrázku.
- Z teľacej sviečkovej z pol kila, sme ani nevládali naraz zjesť. Na raňajky som deťom opiekla mäso a dala som im do žemle.