Hovädzí tatarák

Tatarák (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Robievame ho doma tak raz až dvakrát do roka. Tento na hlavnom obrázku je robený z teľacej sviečkovej. Takto ho robím ja, každá domácnosť si ho ochutí podľa seba.

Postup

  1. Mäso na doske nožom naškriabem, pridám soľ, mleté čierne korenie, plnotučnú alebo dijonskú horčicu, mletú rascu, sladkú a štipľavú mletú papriku, nadrobno nakrájanú malú cibuľku, môže sa pridať aj strúčik prelisovaného cesnaku. Pridám ešte žĺtok z vajec od našich sliepok, worcester a kečup. Masu dobre premiešam, ochutnám, či je mäso dosť slané. Množstvo korením si pridá každý podľa svojej chuti. Tento na obrázku je z hovädzieho mäsa.
  2. Zo staršieho chleba spravím na oleji topinky. Topinku si natrieme cesnakom, na to tatarák.
  3. Z tohto mäsa je tatarák na hlavnom obrázku.
  4. Z teľacej sviečkovej z pol kila, sme ani nevládali naraz zjesť. Na raňajky som deťom opiekla mäso a dala som im do žemle.