Taštičky z lístkového cesta, cukrované cesto

ludwigvan - bez fotkyludwigvan, 11. októbra 2014
Taštičky z lístkového cesta, cukrované cesto
Foto: ludwigvan

Nie je zložité pripraviť lístkové taštičky s nejakým džemom. Ja som sa to ale trošku snažil vylepšiť :) Ked to som to robil pre Zobraziť celý popisNie je zložité pripraviť lístkové taštičky s nejakým džemom. Ja som sa to ale trošku snažil vylepšiť :) Ked to som to robil pre priateľov, ked sa dojedlo, musel som taštičky spraviť znovu. Veľmi im chutilo

3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Vysypeme dosku múkou aby sa nám cesto nelepilo. Poriadne vyvalkáme lístkové cesto (alebo kúpime už vyvalkané - menej roboty)

  2. 2

    Nakrájame cesto na všeliaké tvary, najlepšie na kocky, obdĺžniky.

  3. 3

    Začíname plniť obľúbeným džemom ale pozor! Pokiaľ je džem veľmi riedky, nedávajte ho veľa, pri pečení totiž veľmi rád vytečie. Pri zabalovaní taštičiek si dajte záležať, aby džem nevytiekol cez zle zalepené cesto.

  4. 4

    Keď sú taštičky zabalené, zoberieme mysku s vodou a jemne prstami ovlažíme taštičky a následne obalíme v cukre :) Výsledný efekt naozaj stojí za to. Potom taštičky dáme do predhriatej rúry a pečieme pri 180 stupňoch. Plech môžme trošku pomastiť.

  5. 5

    POZNÁMKA: Ak nemáte náhodou po ruke džem, stačí nastrúhať jabĺčka, pridať deci vody a povarit s troškou cukru.

Diskusia k receptu

spetkasoli
sikovny receptik od sikovneho kuchtika.:) Hned si tuto rychlovku idem urobit, mam v chladnicke uz hotove vyvalkane cesto, spravim ku kavicke a uz sa tesim, pretoze taketo rychlovky mam rada. Urcite si pochutname, vyzera to dobre a diky za tip. Pekny den
marienka44
@Ludwigvan , lekvár zvyčajne vytečie taký, ktorý je varený s petózou. Ja mám svoj lekvár ribezľový, marhuľový bez petózy, ktorý varím po troškách. Zahustí sa sám bez prídavku petózy. Mám aj džem a lekvár s petózou v špajzi, ale ten používam len na palacinky, teda na studeno.:-) Obchodné lekváre sú umelo zahusťované a nevhodné na pečenie.
Predpokladám, že ten cukor skaramelizuje na povrchu. Taštičky robievam, ale bez toho cukru. Vyskúšam, zmena je život.
ivav
na fotke mi veľmi vadia cigarety
ludwigvan
Dakujem za pekne, pozitivne komentare :) ivav, uz som to napravil :) Dobru chut a pekny zvysok dna.
manuika
Dakujem za pekny recept, odskusala som a ten cukor na vrchu - bez neho to uz robit nikdy nebudem! :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia