Taštičky s fazuľkovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: daniella9

14
porcií
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Do múky zamiešame karí korenie, nové korenie, kurkumu a soľ.
  2. Pridáme roztopené maslo a premiešame, vznikne jemná mrvenička.
  3. Pridáme vodu a vymiešame tuhé, pružné a nelepivé cesto. Zabalíme ho do potravinovej folie a necháme jednu hodinu odpočívať.
  4. Mungo a azuki namočíme do vody na približne 2 hodiny, zlejeme ich a uvaríme. Cibuľu nakrájame na drobno a osmahneme na oleji. Pridáme cesnak, čilli, červenú mletú papriku, čierne mleté korenie, tymian a soľ. Premiešame. Pridáme fazuľky. 15 minút restujeme a priebežne miešame.
  5. Prilejeme vodu a pridáme strúhanku. Varíme, kým plnka nedosiahne kašovitú konzistenciu. Necháme trochu vychladnúť. Tej plnky je viac než dosť. Zostala mi polovica, takže si ju môžete odložiť a na druhý deň si len spravíte čerstvé cesto.
  6. Cesto rozvaľkáme, hrúbka asi tak 3 mm. Vykrajujeme kolieska o priemere cca. 10 cm. Na polovicu kolieska uložíme plnku, po obvode potrieme vodou, preložíme a okraje stlačíme vidličkou. Ja som použila formičky. Z cesta mi vyšlo päť maličkých a deväť veľkých taštičiek.
  7. Na plech dáme papier na pečenie, uložíme taštičky a pečieme 20 minút v predhriatej rúre na 200 stupňov.
  8. Podávame s nejakým dobrým šalátom. V mojom prípade to bola paradajka s mladou cibuľkou a čiernym mletým korením. HoTovo, dobrú huť:-)