Tarte Tatin s mrkvou a fetou

evekej - fotkaevekej, 23. októbra 2013
Tarte Tatin s mrkvou a fetou
Foto: evekej

Tento recept pochadza z francuzskeho casopisu Gourmand. Tarte Tatin znamena prevrateny kolac.

6
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 210 °C

Suroviny

700 g
200 g
50 g
230 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Mrkvu si ocistime a narezme na nie velmi hrube kolieska.Na panicu si dame maslo,mrkvu na kolieska a 2 PL cukru a na miernom ohni 10 minut restujeme,stale miesame aby nam mrkva neprihorela.ked je hotova dame si ju do formy(ja som pouzila okruhlu)na vrch mrkvy poukladame syr feta rozdrobeny(mozme nahradit tvarohom,alebo kozim syrom-vtedy trochu osolime)inac nesolime feta je dost slana.Na vrch potom dame listkove cesto okruhle a okraje trochu zahneme do vnutra formy.

  2. 2

    pecieme na 210°C do zlatova 35 minut

    Tarte Tatin s mrkvou a fetou - obrázok 2
  3. 3

    kolac vyberieme nechame 5 minut vychladnut a prevratime ho na tanier.Podavame najlepsie s hlavkovym salatom

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia