Tartaletky s parížskou čokoládou a ovocím (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na detskú párty som pripravila tartaletky. Plnila som ich bielou a hnedou parížskou čokoládou. Zdobila ovocím a cukríkami podľa priania oslávenkyne.

60 minút
príprava
2x20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv som si pripravila parížsku čokoládu bielu aj hnedú. Kocky čokolády som roztopila v šľahačke a nechala iba chvíľku prejsť varom. Uložila som na 12 hod. do chladničky a druhý deň som vyšľahala mixérom so Smetafixom a znova dala do chladničky chladiť. Pripravila som si cesto. Všetky suroviny som zmiesila a dala do chladničky na 1 hod.
  2. Pokiaľ cesto odpočívalo, vymastila som si formy maslom.
  3. Po hodine som cesto vybrala z chladničky a rozvaľkala som ho. Formou na tartaletky som si cesto vykrojila, obrátila formu a vložila som cesto do nej.
  4. Naplnené formy som ukladala na plech. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekli sa 20 min. Ešte horúce som ich vyklopila na dosku a nechala chladiť.
  5. Vychladnuté som ich natrela marhuľovým džemom.
  6. Potom som ich zdobila za pomoci vrecka parížskou šľahačkou.
  7. pripravené v prenosnej krabici.
  8. Zdobila som ich ovocím, želé cukríkmi a hrozienkami v čokoláde.
  9. Hotové.
  10. Prajem vám dobrú chuť.