Tartaletky s parížskou čokoládou a ovocím fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 22. októbra 2016

Na detskú párty som pripravila tartaletky. Plnila som ich bielou a hnedou parížskou čokoládou. Zdobila ovocím a cukríkami podľa priania oslávenkyne.

60 minút
príprava
2x20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto: 2x
300 g
200 g
100 g
1 ks
Na zdobenie:
500 ml 33%
300 g
500 ml 33%
300 g
2 bal
Ovocie:
250 ml domáci




Postup

  1. 1

    Najprv som si pripravila parížsku čokoládu bielu aj hnedú. Kocky čokolády som roztopila v šľahačke a nechala iba chvíľku prejsť varom. Uložila som na 12 hod. do chladničky a druhý deň som vyšľahala mixérom so Smetafixom a znova dala do chladničky chladiť. Pripravila som si cesto. Všetky suroviny som zmiesila a dala do chladničky na 1 hod.

    Tartaletky s parížskou čokoládou a ovocím (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokiaľ cesto odpočívalo, vymastila som si formy maslom.

    Tartaletky s parížskou čokoládou a ovocím (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po hodine som cesto vybrala z chladničky a rozvaľkala som ho. Formou na tartaletky som si cesto vykrojila, obrátila formu a vložila som cesto do nej.

    Tartaletky s parížskou čokoládou a ovocím (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Naplnené formy som ukladala na plech. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekli sa 20 min. Ešte horúce som ich vyklopila na dosku a nechala chladiť.

    Tartaletky s parížskou čokoládou a ovocím (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladnuté som ich natrela marhuľovým džemom.

    Tartaletky s parížskou čokoládou a ovocím (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom som ich zdobila za pomoci vrecka parížskou šľahačkou.

    Tartaletky s parížskou čokoládou a ovocím (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pripravené v prenosnej krabici.

    Tartaletky s parížskou čokoládou a ovocím (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zdobila som ich ovocím, želé cukríkmi a hrozienkami v čokoláde.

    Tartaletky s parížskou čokoládou a ovocím (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hotové.

    Tartaletky s parížskou čokoládou a ovocím (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Prajem vám dobrú chuť.

    Tartaletky s parížskou čokoládou a ovocím (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

haji
S takovými tartaletkami bych klidně slavila i já. Krásná práce! Přeji fajn víkend, milá Izi!!
siisa
Krásne to vyzerá a určite je to mňam. Šikuľka si ! Dala by som si teraz ku tej káve :)
jack
Vyzerajú parádne.Šľahačka a ovocie,tak to je dobra kombinácia.
mesiar50
Prekrásne koláčiky a verím tomu,že malým nezbedníkom určite veľmi chutili.Neodmietneš pomoc nikomu a máš preto môj veľký rešpekt.Tentokrát ti posielam pozdrav z môjho rodného mesta. ♡
tatranka
Veľmi pekné koláčiky.Veru ako stvorené pre záujem a ponúknutie detí.Takýmto koláčikom určite nepohrdnú!
Izabelka obdivujem tvoju kreativitu.Si šikovná!Teším sa z tebou.
afataga
obdivujem tvoju trpezlivost, pekne su, ani ja by som sa neurazila, keby mi take niekto napiekol na oslavu
sracz
Milú @izabella929 by tunajší čvorgli, ríbezle a dubáčiky určite s úctou menovali "The miss kindergarden" a úplne by sa s nej zjašili. Krásna práca Izka, keby sa dalo vrátiť o púhych 60 späť. To by sa u Teba jedlo a ďakovalo pod nebom plným hviezd a splnených detských snov. Máš citlivú dušu a požehnané rúčky! Zaslúžiš si obdiv a úctu na každom kroku. Maj krásne dni plné úsmevov!
izabella929
@mesiar50 ,no detičky mali radosť, bolo to krásne farebné, čokoláda a ovocie zaujalo veľmi.-)Srdečne pozdravujem do krásneho domova..-) @tatranka , rada sa zabávam, tvorím a vymýšľam.-)@afataga , toto by ti iste chutilo aj keď máš mlsný jazýček.-)@sracz ,veď čo iné si môžme priať ako šťastie detí..som rada s nimi a medzi nimi a teším sa ak im naviac ešte aj chutí čo som napiekla.-)hej, mám jednu zlú vlastnosť rozdala by som si celé moje srdce.-)@zuzanka1367 , veľmi rada tvorím a najviac ma baví to, čo som ešte nepiekla, lebo som plná očakávania aké to bude, keď to už bude.-) Všetkým vám z celého srdiečka ďakujem za krásne a milé komentáre.-)
luclup
S bielou cokoladou by som si dala, musi to byt fantasticke (:
luclup
@Izka o tom nepochybujem, len ja osobne nemam rada horku cokoladu, vobec (: Biela je moja srdcovka, ale verim, ze vynikajuce boli obe varianty tvojho dezertu (: