Tapenáda

Tapenáda z čiernych olív

Autor receptu: patincatsomekitchen

Čiernym olivám som sa akosi dlho vyhýbala. Keď som však prvýkrát ochutnala bagetu so sviežou olivovou tapenádou, bolo rozhodnuté, že sa zaradí medzi úplne top dokonalé nátierky. Prvýkrát som ju jedla v podobe nadrobno rozmixovaných olív, ako vidíte na fotke, praktickejšie je rozmixovať tapenádu dohladka. Čierne olivy v kombinácii s ostatnými ingredianciami sú naozaj dokonalosťou, preto ju určite vyskúšajte a pripravte sa na zážitok. http://www.patincatsomekitchen.com/tapenada-z-ciernych-oliv

Postup

  1. Všetky suroviny na tapenádu zmiešajte, vložte ich do mixéra a rozmixujte nadrobno. Tapenádu je vhodné rozmixovať mixérom aj dohladka na pastu, ja robievam obe verzie, dohladka rozmixovanú aj s väčšími kúskami.
  2. Bagetu potrite olivovým olejom, obložte šalátom, navrstvite tapenádu, čerstvé rajčiny, prípadne petržlenovú vňať. Z tejto dávky pripravíte 4 stredne veľké bagetky.
  3. Tapenádu je výborné podávať ako jednohubky, v tomto prípade dávku zdvojnásobte.