Tango rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 25. apríla 2015

Tento recept ma oslovil na stránke Webcukráreň..samozrejme som si ho upravila a teším sa vynikajúcej chuti a nie len ja..

20
porcií
60 minút
príprava
3x6 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
150 g
100 g
2
1 bal.
2 PL
2 PL
krém:
900 ml
3
2 PL
200 g
2 PL
na vrch:
100 ml (domáci)




Postup

  1. 1

    Na pracovnej doske som preosiala múku, pridala som maslo, štipku soli, práškový cukor, prášok do pečiva a všetko som spolu zmrvila..

    Tango rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridala som vajcia,smotanu a kakao...cesto som spolu vymiesila..ak treba pridajte si smotanu podľa potreby, aby vzniklo cesto, ktoré sa dá ľahko vyvaľkať...cesto som poriadne vymiesila a rozvážila na 3 rovnaké časti..

    Tango rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na pečiacom papieri s podsypaním malého množstva múky som vyvaľkala všetky 3 cestá na veľkosť 22x33 cm. uložila som ich s papierom na plech..trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekli sa 6 min. upečené som nechala dobre vychladiť..cesto je veľmi krehké, treba dávať pozor, aby sa nezlomilo..

    Tango rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pripavila som si krém: v mlieku som vymiešala pudingy,detskú krupicu a uvarila som hustú kašu..nechala som ju mierne vychladiť..práškový cukor, maslo som vymiešala do peny a pridala som do neho vajcový koňak..napokon som v malých dávkach pridávala k vymiešanému maslu s cukrom vychladnutý puding a dobre vymiešala..

    Tango rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na spodný plát som natrela višňový lekvár...

    Tango rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    vymiešaný krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a tretia časť bola o jednu lyžicu menšia..tá pôjde na vrchný plát pod piškóty..

    Tango rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    na višňový lekvár som natrela jednu časť krému..zakryla som druhým plátom cesta, ten som tiež potrela lekvárom a krémom..koláč som uložila na 3 hodiny do chladničky, zaťažila som ho knihami, aby som mala vrch úplne rovný..

    Tango rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    keď krém stuhol a vrch sa pekne vyrovnal, potrela som vrch odloženým krémom.. do misky som si naliala vajcový koňak, každú piškótu som okúpala v koňaku a ukladala som ich pekne vedľa seba..opäť som celý koláč uložila do chladničky do rána..piškóty krásne zmenili farbu, boli krásne žltučké..

    Tango rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    pripravila som si čokoládovú polevu a piškóty som pofŕkala čokoládou..dala som stuhnúť do chladničky..

    Tango rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    pokrájala som ich na rezy...vrch som ozdobila sušeným ananásom..s výbornou kávičkou sme si veru pochutnali..prajem vám dobrú chuť..

    Tango rezy (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

babkamt
vždy sa teším na tvoje nové chutné zákusky, kk, príležitostne vyskúšam, ochutnám:-) 5*
honestka
dobry kolacik s krasnym servisom a rada sa pridam k tym @Izabella929 , co by si k tvojmu speci stolovaniu prisadli.
Uz davno som sa chcela opytat na tvoje obrusy ale ci starodavne alebo nove, ozaj nezalezi, lebo stolovanie s nimi vyzera super!
Drz sa svojich zasad a povznes sa nad vsetky jalove reci, ktore vacsina
z nas nevnima.
Peknota cakum-prask!
manya
putuje aj do mojej KK, určite príde na rad;
havino
ejha, s vajcovým koňakom, veľmi pekné a chutné na betón, dnes som na Teba myslela, piekla som koláč a pod ho pekne do misiek rozdeliť podľa Izky cesto na tri časti, už žiadna frajerka, že odhadom
klukodvody
Tak ono nestačí ,že mám 100 kg ,ale to se sem dá ještě taková krása .Před manželkou to neutajím ona je tu pomalu víc než já a zase bude zkoušet a já chutnat a jinak než prací to nerozchodím .
A to jsem dneska vařil s Italem co dělal báječnou pizzu ,ale těsto mně neprozradil .Prostě musím se politovat a Tebe pochválit .No tak teda ukládám do k.k. a přidávám 5 hvězdiček a přeji krásnou noc .
izabella929
@honestka , ďakujem pekne za pochvalu, potešila si ma.-)@havino , veru sa mi čkalo, že niekto ma spomína a myslí na mňa..)je to lepšie, takto mám krémy rovnako hrubé,,pekne po lyžici si to delím, tebe jednu tebe jednu, až kým sa mi krém neminie..zákusok vyzerá krajšie..človek sa učí celý život, ale iba málo kto prezradí svoje finty..)@klukodvody ,nerieš..dôležité je, že sa svojej polovičke páčiš taký, aký si a keď ťa ľúbi, nie je čo riešiť..)
klukodvody
No@izbella929 máš pravdu jsme spolu 35 let a k té váze mám ještě 185 cm to byl takový pokus o žert ,to vůbec neřeším co už taky v 71 letech .A o těch fintách jak píšeš něco vím ,když jsem se učil tak kuchaři si hodně hlídali své postupy a recepty .Já měl štěstí ,že můj šéfkuchař si mně vybral jako svého vyučence .Tak jdeme do práce vařit narozeninovou akci .Zdravím a přeji krásný den .
motyka
Tak toto je zase nová fantázia z Tvojich receptov. Predstavujem si tú chuť a slinky mi v ústach stúpajú. Aj prekrásne narezané. To dokážu len veľké šikovnice. Uložím a upečieme na budúci týždeň, bude nás dosť, tak si to užijeme. Ďakujem za recept.
izabella929
@klukodvody , krásne a veľmi milé, dnes veľmi málo manželstiev vydrží toľko rokov..v dobrom závidím..inak si veľmi šikovný v tvojom veku..paráda..nech sa ti ešte veľmi dlho darí..)@motyka , teším sa ako vám bude chutiť..)@mesiar50 ,vďaka za pochvalu, ale ty si väčší odborník na krásne torty.-)@zuzanka1367 ,pochutnali sme si, bol vynikajúci.-) ďakujem vám všetkým za milé komentáre.-)
sracz
Ak Ťa frajerka zradí, či manželka má zlé pohľady, v cukrárni "U Izky", nájdeš náladu a chuť vždycky!!! ... pokúšaš, podrypuješ a poddžubuješ, ale krásne, chutne a sladko, @izabella929 si "perfiš a superfasapríma"!
izabella929
@sracz , s takým partnerom ako si ty, by som do to aj možno išla, ale takto určite nie.-) ďakujem pekne za komentár.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia