Taliansky špenátový koláč fotorecept

daisy - fotkadaisy, 7. júla 2013
Taliansky špenátový koláč (fotorecept)
Foto: daisy
4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

1 lyžica
1 ks
250 g
1 hrnček
3 ks
1 hrnček
1/2 ČL
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Potrebujeme:

    Taliansky špenátový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Najprv si dáme variť ryžu, ktorú jemne osolíme. Špenát si necháme rozmraziť. Umytý pór nakrájame na menšie kúsky.

    Taliansky špenátový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na menšej panvici si ohrejeme olivový olej a pridáme pór, jemne o osolíme a opražíme kým nezmakne.

    Taliansky špenátový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nastrúhame parmezán syr.

    Taliansky špenátový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zmiešame ryžu, pór, špenát, vajcia, parmezán syr, majoránku, soľ a korenie v stredne veľkej miske.

    Taliansky špenátový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Predhrejeme rúru na 190°C. Do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča (alebo jánskeho skla - stredne veľké) vysypeme dobre premiešanú zmes.

    Taliansky špenátový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Posypeme troškou nastrúhaného parmezánu a dáme zapiecť na 25 min.

    Taliansky špenátový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť!

    Taliansky špenátový koláč (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

kabanoska
Už podľa surovín človek vidí, že to musí byť výborná dobrota. Por,
špenát , parmazán - mňam.
mamatata2
Veľmi zaujímavý recept, čiže koláč bez múky, ale s ryžou. Vyskúšame čoskoro.
mamatata2
A ešte otázka - ten mrazený špenát, to sú listy , nie pretlak ?
jamarlen
veľmi sa mi zapáčil tvoj bezlepkový výtvor, koreniny dávaš pre mňa nezvyčajné, s majoránom som ešte nerobil, a práve máme na záhrade zelený... a nerobil som ešte špenát bez cesnaku
kiselkaperliva
bola som v napati ako to bude chutit ci to vobec zjem, lebo som mala spenatovu kocku a nie listy, ale v pohode, celkom sa to da a je to zdrave :)
ribenka
Namiesto ryže som dala pohánku. Výborné, už robím len s pohánkou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia