Taliansky krémeš (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Krémešov je na Vareche neúrekom, nenašla som však túto našu veľmi obľúbenú verziu, keď plnka sa robí bez masla a je ľahučká ako vánok....

16
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Postup

  1. Lístkové cesto rozvaľkáme na hr. asi 3mm a pomocou valčeka prenesieme na tri suché plechy a poprepichujeme vidličkou. Upečieme vo vyhriatej rúre.
  2. V mlieku rozšľaháme žĺtky, pudingový prášok a kryštálový cukor. Za stáleho miešania povaríme asi 2 minúty a necháme vychladnúť.
  3. Do tuha vyšľaháme aj šľahačku so stužovačmi.
  4. Do vychladnutého pudingu zľahka vmiešame vanilkový cukor a šľahačku.
  5. Pláty lístkového cesta naplníme žĺtkovou šľahačkou tak, že dávame tri pláty cesta na seba a plníme ich. Vrch posypeme práškovým cukrom alebo urobíme polevu: 200g práškového cukru vymiešame s 2 bielkami a 1ČL citrónovej šťavy. necháme vyschnúť.
  6. Krémeš nerežeme obvyklým spôsobom na štvorce, ale na obdĺžniky asi 13x5cm. Ja som robila z polovičnej dávky, takže pláty cesta som si upiekla už v požadovanej šírke (asi 13cm). Na rezanie zákuskov tohto typu sa mi výborne osvedčil elektrický nôž.