Taliansky krémeš (fotorecept)

Taliansky krémeš (fotorecept)
Foto: alexdidi
alexdidiAlexdidi, recept pridal: 5. júla 2011 8:31Ďalšie jeho recepty

Krémešov je na Vareche neúrekom, nenašla som však túto našu veľmi obľúbenú verziu, keď plnka sa robí bez masla a je ľahučká ako vánok....

Suroviny

16
porcií
40
minút
príprava
20
minút
na 220 °C

Postup prípravy receptu

1

Lístkové cesto rozvaľkáme na hr. asi 3mm a pomocou valčeka prenesieme na tri suché plechy a poprepichujeme vidličkou. Upečieme vo vyhriatej rúre.
Taliansky krémeš (fotorecept) - obrázok 1

2

V mlieku rozšľaháme žĺtky, pudingový prášok a kryštálový cukor. Za stáleho miešania povaríme asi 2 minúty a necháme vychladnúť.
Taliansky krémeš (fotorecept) - obrázok 2

3

Do tuha vyšľaháme aj šľahačku so stužovačmi.
Taliansky krémeš (fotorecept) - obrázok 3

4

Do vychladnutého pudingu zľahka vmiešame vanilkový cukor a šľahačku.
Taliansky krémeš (fotorecept) - obrázok 4

5

Pláty lístkového cesta naplníme žĺtkovou šľahačkou tak, že dávame tri pláty cesta na seba a plníme ich. Vrch posypeme práškovým cukrom alebo urobíme polevu: 200g práškového cukru vymiešame s 2 bielkami a 1ČL citrónovej šťavy. necháme vyschnúť.
Taliansky krémeš (fotorecept) - obrázok 5

6

Krémeš nerežeme obvyklým spôsobom na štvorce, ale na obdĺžniky asi 13x5cm. Ja som robila z polovičnej dávky, takže pláty cesta som si upiekla už v požadovanej šírke (asi 13cm). Na rezanie zákuskov tohto typu sa mi výborne osvedčil elektrický nôž.
Taliansky krémeš (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marcy, 5. júla 2011 o 13:28
    super práca,super chuť....esteticky na 1* :o))


  • orchidea, 5. júla 2011 o 13:36
    Určite by som ho rada ochutnala, krémeše mám veľmi rada akékoľvek, aj upiecť by som ho upiekla len toho krájania sa bojím, určite by ten krém vytláčalo von. Keď pekávam obyčajnú krémešku z lístkového cesta, tak si ten vrchný plát najskôr pokrájam a kladiem na natretý plát plnkou, potom už len dokrojím. Mohla by som to aj pri tomto recepte urobiť?


  • diabambulka, 5. júla 2011 o 14:29
    nádhera a plnka na jednotku, ľahučký bez masla a chutný a celkom rýchly, príprava trvá asi dlhšie ako samotná konzumácia :-)))


  • alexdidi, 5. júla 2011 o 15:36
    @orchidea , ako som uviedla, krájam krémeše elektrickým nožom a ide to perfektne, môžeš to urobiť svojím odskúšaným spôsobom, teda už nakrájanými vrchnými kúskami (tiež som to predtým tak robila), a stredný plát cesta medzi plnkami iste zmäkne natoľko, že sa pekne pokrája. @diabambulka , jeho príprava je veľmi rýchla, konzumácia ešte rýchlejšia a chuť:) nuž, len vyskúšať, nemenila by som za iný.....


  • cistinka, 5. júla 2011 o 16:12
    fajn recept, keby som nezabudla kúpiť lístkové cesto, už by sa pieklo...


  • dorisa, 5. júla 2011 o 17:57
    Nádhera. Krémeše nepečiem,neviem. Ale skúsim.


  • evanaaa, 5. júla 2011 o 18:24
    Alexdidi, nie všetky krémy na krémeše, ktore sú tu dané, sú s maslom. Ale tento tvoj krém dosť dobre vypadá. ináč, miesto masla sa do pudingu pridá vyšľahaný sneh ešte za horúca, ale to asi poznáš.


  • alexdidi, 5. júla 2011 o 19:08
    @evanaaa , samozrejme, že poznám a aj ho robievam zvyčajne pri Francúzskom krémeši....


  • babav, 6. júla 2011 o 06:58
    Paci sa mi tato verzia kremesa,ukladam,vyskusam;-)


  • esi, 6. júla 2011 o 08:23
    super, krémeš v každej verzii a hocikedy. Ukladám do KK


  • lucylee, 6. júla 2011 o 08:30
    Velmi sa mi paci tato verzia


  • 3sandra3, 6. júla 2011 o 08:45
    krásny krémeš a super plnka... vyskúšam , len s tým krájaním bude asi problém, nemám elektr.nôž


  • jeka, 6. júla 2011 o 09:10
    krémeše môžeme ,tak skúsim vyskúšať čo to s nami urobí,takže pekne dakujem za receptík.


  • evas13, 6. júla 2011 o 09:48
    Vynikajúce, ukladám :)


  • samanka, 6. júla 2011 o 10:26
    už som ich robila, sú naozaj výborné, vďaka za pripomenutie


  • marcy, 6. júla 2011 o 10:54
    chrumkavé cesto + nadýchaná plnka z pravej šľahačky nemá chybu ,mňam....robím iba domácemu osadenstvu,vtedy nedávam stužovač...vyťahujem vysávač :))


  • marienka44, 6. júla 2011 o 15:58
    @Alexdidi ,platy list. cesta si piekla na opacnej strane plechu? Vskusam, len mam obavu, ze krem bude staním rednut. Ja davam do vareneho pudingu do kremesov hrubu muku a ta zarucuje, ze krem je tuhý.


  • dogagador, 6. júla 2011 o 15:59
    vrchne listkove cesto sa moze nakrajat po upeceni a po naplneni krajat rezy podla neho


  • cica2, 8. júla 2011 o 18:56
    wau, krásny receptík!:)


  • ajrin, 9. júla 2011 o 02:05
    V Taliansku sa vola Mille Foglie a je velmi oblubeny


  • alexdidi, 10. júla 2011 o 14:31
    @ajrin ,ďakujem za informáciu.Nejedla som ho, žiaľ v Taliansku, ale pred rokmi ho robili u nás v jednej cukrárni. Veľmi mi zachutil a keďže sa mi podarilo získať recept, stal sa u aj u nás veľmi obľúbeným....@marienka44 , lístkové cesto pečiem na opačnej strane plechu opláchnutom studenou vodou a pri tomto krémeši plnka nemá byť veľmi tuhá, tým je práve odlišný od klasického. Či potom, keď dlhšie stojí zredne, žiaľ neviem, lebo ešte nikdy sa dlhšie ako dva dni "neohrial" a dovtedy bol fajn......


  • jarunka, 12. júla 2011 o 04:57
    Tiez ho vyskusam, halvne na tu plnku som zvedava aka bude.


  • janabat, 17. júla 2011 o 09:39
    mnam @ ]


  • giovanina, 28. júla 2011 o 14:10
    super.millefoglie zboznujem len tu v taliansku neviem najst stuzovac slahacky.da sa nahradit aj niecim inym?


  • helaxa, 26. októbra 2012 o 09:37
    juj, toto môže byť fantastické


  • radost, 20. októbra 2013 o 21:52
    potvrdzujem-výborný...
    ja som robievala rovnako-len miesto šľahačky so stužovačom-ušľahaný sneh zo zvyšných bielkov...lístkové cesto je mastné-netreba maslo do plnky...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a nakyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.

Orechovo-chrenová nátierka
Po rokoch moravské vinárky opäť ožili. Pod taktovkou Evy Kloudovej vydali nedávno voľné pokračovanie Kuchařky moravských vinařek.

Jesenná chrípka nechutí naozaj nikomu
- Inzercia -
Prichádza jeseň a s ňou aj zvýšená záťaž na váš organizmus. Pripravte sa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist