Taliansky krémeš fotorecept

alexdidiAlexdidi, 67 ročná žena, Prešov, 5. júla 2011 8:31
Ďalšie jej recepty »

Taliansky krémeš (fotorecept)Foto: alexdidi

Krémešov je na Vareche neúrekom, nenašla som však túto našu veľmi obľúbenú verziu, keď plnka sa robí bez masla a je ľahučká ako vánok....

16
porcií
40 min
príprava
20 min
na 220 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Lístkové cesto rozvaľkáme na hr. asi 3mm a pomocou valčeka prenesieme na tri suché plechy a poprepichujeme vidličkou. Upečieme vo vyhriatej rúre.

    Taliansky krémeš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V mlieku rozšľaháme žĺtky, pudingový prášok a kryštálový cukor. Za stáleho miešania povaríme asi 2 minúty a necháme vychladnúť.

    Taliansky krémeš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do tuha vyšľaháme aj šľahačku so stužovačmi.

    Taliansky krémeš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vychladnutého pudingu zľahka vmiešame vanilkový cukor a šľahačku.

    Taliansky krémeš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pláty lístkového cesta naplníme žĺtkovou šľahačkou tak, že dávame tri pláty cesta na seba a plníme ich. Vrch posypeme práškovým cukrom alebo urobíme polevu: 200g práškového cukru vymiešame s 2 bielkami a 1ČL citrónovej šťavy. necháme vyschnúť.

    Taliansky krémeš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krémeš nerežeme obvyklým spôsobom na štvorce, ale na obdĺžniky asi 13x5cm. Ja som robila z polovičnej dávky, takže pláty cesta som si upiekla už v požadovanej šírke (asi 13cm). Na rezanie zákuskov tohto typu sa mi výborne osvedčil elektrický nôž.

    Taliansky krémeš (fotorecept) - obrázok 6
ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist