Talianske rezne saltimbocca

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vyklepané kuracie rezne osolíme a okoreníme. Na každý rezeň dáme plátok parmskej šunky.
  2. Špenát rozmrazíme a odstránime z neho prebytočnú vodu. Ochutíme soľou a korením V malej miske premiešame špenát s lyžicou oleja. Kuracie plátky dáme na tanier, na ne šunku a navrch špenát, potom to posypeme parmezánom a vznikne vežička.
  3. Na panvici pri vysokej teplote rozohrejeme zostávajúci olej. Pripravenú vežičku opečieme z obidvoch strán dozlatista. Pridáme vývar a citrónovú šťavu a privedieme do varu. Panvicu prikryjeme a necháme variť asi 8–10 minút.
  4. Kura prenesieme na tanier. Zvyšnú tekutinu v panvici necháme variť, kým sa neodparí na dve tretiny obsahu. Dochutíme soľou a korením. Zmesou prelejeme kurča a servírujeme s mladými opečenými zemiakmi.