Talianske rezne saltimbocca
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Vyklepané kuracie rezne osolíme a okoreníme. Na každý rezeň dáme plátok parmskej šunky.
- Špenát rozmrazíme a odstránime z neho prebytočnú vodu. Ochutíme soľou a korením V malej miske premiešame špenát s lyžicou oleja. Kuracie plátky dáme na tanier, na ne šunku a navrch špenát, potom to posypeme
parmezánom a vznikne vežička.
- Na panvici pri vysokej teplote rozohrejeme zostávajúci olej. Pripravenú vežičku opečieme z obidvoch strán dozlatista. Pridáme vývar a citrónovú šťavu a privedieme do varu. Panvicu prikryjeme a necháme variť asi 8–10 minút.
- Kura prenesieme na tanier. Zvyšnú tekutinu v panvici necháme variť, kým sa neodparí na dve tretiny obsahu. Dochutíme soľou a korením. Zmesou prelejeme kurča a servírujeme s mladými opečenými zemiakmi.
|