Talianske mini-roládky fotorecept

mrnousik - fotkamrnousik, 4. júna 2013
Talianske mini-roládky (fotorecept)
Foto: mrnousik

Kedže mal priateľ tento víkend oslavu narodenín, tak som sa rozhodla, že čosi aj napečiem. Vzhľadom na to, že to nie je moja parketa Zobraziť celý popisKedže mal priateľ tento víkend oslavu narodenín, tak som sa rozhodla, že čosi aj napečiem. Vzhľadom na to, že to nie je moja parketa a jediné cesto ktoré používam asi je to lístkové, tak tu je môj obľúbený recept. Pri tomto recepte neuvediem výživové hodnoty, lebo fakt neviem, a ani nechcem vedieť, koľko kalórii to mohlo mať. O ich "chutnosti" však svedčí fakt, že samotnej oslavy sa nedožili, lebo priateľ a kamarát ich zjedli ešte deň predtým :)

10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balenie




Postup

  1. 1

    Rozvalkám si na jeden veľký štvorec lístkové cesto provizórnym valčekom a rozotriem na neho pretlačený cestnak s trochou olivového oleja. Valček mi povinne musel vyprázdniť oslávenec :)

    Talianske mini-roládky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na cesto potreté cesnakom "napatlám" kečup, najlepšie Hellmans ostrý :). Voľakedy som používala domácu paradajkovú zmes, ale chuťovo bola prehlasovaná v prospech komerčnej značky. Posypem syrom a jarnou cibulkou asi tak do 1/8 miny rozvalkaného cesta. Koniec nechám voľný, aby sa mi plnka pri "roládovaní" nevytláčala a šulec ostal kompaktný.

    Talianske mini-roládky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na tento podklad naukladám salámku (do prvej tretiny), olivy (druhá tretina) a šunku (tretia tretina) a pokorením bazalkou, oreganom a štipkou čierneho korenia. Taktiež dodržujeme, že asi tak 7-9 cm na konci cesta je bez posypu, kôli zatočeniu.

    Talianske mini-roládky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto pekne napevno stočím do rolády a na cca 30 minút vložím do mrazničky. Robím to tak preto, aby sa mi lepšie krájalo. Zatiaľ si nabrúsim nôž.

    Talianske mini-roládky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po pol hodke vyberiem a nakrájam na plátky tenké asi tak 1 cm. Ja to krájam našikmo a na plechu z toho tvarujem také "mesiačiky", lebo hmota ma tendenciu sa sem tam rozchadzať, tak ju trochu pricapkam. V takejto podobe to potom hodím v závislosti od trúby na približne 25-35 minút na 150 stupňov. Ale robila som to už v teplovzdušnej aj na 200 stupňov. Ono každá rúra ako keby mala vlastný biorytmus :)

    Talianske mini-roládky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Výsledná foto bohužial nie je :(... zahmlila som si objektív pri fotení roládiek v rúre a kým sa "odhmlil", tak banda všetko ešte za horúca pojedla :-D A paradoxne chlapi si najviac vychvaľovali práve tu jarnú cibuľku, ktorú tam cítili v každom súste, takže na tú by som určite nezabudla. Hlavne, keď je to taká úžasná sezónna zeleninka a dnes bude určite súčasťou aj môjho obeda.

    Talianske mini-roládky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

bojar
dobrý nápad, zaraďujem a vyskůšam
rea1
žiadny zeler? :-(((
vyzerajú luxusne, len ja to nikdy neviem pekne nakrájať.
mrnousik
@rea1 : nooo, zeler mal tentokrat volno :) to mas tak, ked kuchynu delis niekedy aj na tri casti, varenie pre seba, pre priatela a sem tam aj pre chlpate hyeny (nech aj oni maju vánoce) :) ale ako napad to neznie zle, mozno nabuduce trocha poprásim zelerom struhaným, ten este nic nepokazil :)
mrnousik
@rea1 : apropo, krajanie :-D na to si vzdy prichistam poriadnu davku nervov, lebo ani po zmrazeni cesta to nie vzdy ide "od ruky", hlavne ked dám vela plnky...preto aj tie divné tvary roládok, lebo na plechu ich este "doupravujem" :-D
rea1
@mrnousik , ahaho, ja mám zlepšovací návrh. samej mi to napadlo, teraz fčul. za pokus stojí. mám krájač na chlieb, ale nie elektrický ale starú ručnú klasiku. keď chcem nakrájať mäso na úhľadné a hlavne rovnaké a tenké plátky, dám ho do mrazničky a keď čiastočne zmrzne, krájam. keď naň v mrazničke zabudnem, nekrájam, nadávam. takže skúsim tú premrznutú roládu pekne opatrne nakrájať na tom krájači. hurááá, som geniálna. :-) hneď sa mi ten recept viac páči.
anina6
robievam podobné, veru je to fajnotka. akurát ich ešte potriem rošlahaným vajíčkom a posypem sezamom.
mrnousik
@rea1 : wow, aky upgrade :-D ale mne doma chyba aj obycajny mlyncek a mixer :-D ako vas tak citam, budem musiet doplnit kuchynske potreby :)
@anina6 : vidis, to ma nenapadlo takto ponat komplexne, nabuduce vyskusam :)
rea1
@mrnousik , žiadny upgrade, ja som silný ľavák prerobený na praváka (v časoch, keď som ja chodila na ZDŠ bola ľavá ruka na písanie "zlá"), takže teraz sú veci, ktoré nedokážem spraviť ľavou rukou, veci, ktoré nedokážem spraviť pravou rukou a veci, na ktoré som šmatľavá obojručne. preto ten krájač. :-)
kika1212
@mrnou šik, ja sa ti musím najskôr ospravedlniť za kritiku k bryndzovým haluškám, určite boli dobré, veď je na ne mnoho receptov, každý je iný a všetky výborne chutia. Bolo to také spontánne. Nezvyknem kritizovať a hlavne nie také šikovné, ako si ty, čomu nasvedčujú tvoje recepty. Aj tento je veľmi zaujímavý a roláda určite v krátkej dobe obohatí môj stôl. A ešte niečo k @rea1. Tak ty svoj zdravý humor nezaprieš ani v komentoch, kde sa objavíš tam je humor. Jednoducho praktická žena so zmyslom pre zábavu... :D)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia