Talianske lasagne

renfriRenfri, 29 ročná žena, Banská Bystrica, 27. októbra 2009 16:54
Ďalšie jej recepty »

Tento recept je uz odskusany. Vzdy ich robim do velkeho pekaca a zjedia sa hned v ten den co som ich varila. Odporucam vyskusat :)

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme mleté mäso - orestujeme, po zatiahnutí pridať paradajky, kečup, víno, bazalku, soľ a mleté čierne korenie. Variť 20 - 25 minút.

  2. 2

    Necháme rozpustit maslo, pridáme múku a chvíľu opražíme. Zalejeme mliekom a za stáleho miešania necháme zovrieť. Odstavíme z plamena a primiešame muškátový oriešok a nastrúhaný syr.

  3. 3

    Je lepšie keď si lasagnove platy namočíme do veľmi teplej aby kusok odmäkli a lepšie sa ukladali do zapekacej nádoby. Dno zapekacej nádoby si potrieme trochou oleja, po celom dne poukladáme platy cesta, na ne navrstvíme časť bolonskej omáčky a na to bešamel. Takto by nam mali vzniknut 4 poschodia, pricom na vrchu maju byt platy cesta na ktoré rozotrieme zvyšok syrového bešamelu. Počet poschodí závisi od velkosti zapekacej misy. Zapekáme pri 200°C zrhruba 30 - 35 min. Dobrú chuť :)

ohodnoť recept:
Hlasovalo 5 ľudí (3,4 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist