Talianske lasagne

renfriRenfri, recept pridal: 27. októbra 2009 16:54Ďalšie jeho recepty

Tento recept je uz odskusany. Vzdy ich robim do velkeho pekaca a zjedia sa hned v ten den co som ich varila. Odporucam vyskusat :)

Postup prípravy receptu

1

Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme mleté mäso - orestujeme, po zatiahnutí pridať paradajky, kečup, víno, bazalku, soľ a mleté čierne korenie. Variť 20 - 25 minút.

2

Necháme rozpustit maslo, pridáme múku a chvíľu opražíme. Zalejeme mliekom a za stáleho miešania necháme zovrieť. Odstavíme z plamena a primiešame muškátový oriešok a nastrúhaný syr.

3

Je lepšie keď si lasagnove platy namočíme do veľmi teplej aby kusok odmäkli a lepšie sa ukladali do zapekacej nádoby. Dno zapekacej nádoby si potrieme trochou oleja, po celom dne poukladáme platy cesta, na ne navrstvíme časť bolonskej omáčky a na to bešamel. Takto by nam mali vzniknut 4 poschodia, pricom na vrchu maju byt platy cesta na ktoré rozotrieme zvyšok syrového bešamelu. Počet poschodí závisi od velkosti zapekacej misy. Zapekáme pri 200°C zrhruba 30 - 35 min. Dobrú chuť :)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • nyja, 21. novembra 2009 o 02:03
    To cesto na lasagne mi pripadá dosť drahé. Chcela by som si ho urobiť sama. Skúsila som raz a cesto som vysušila, aby bolo ako z obchodu. Podľa receptu sa cesto nemá ani predvárať, ani namáčať. Ja som dala trocha predvariť, ale v hotovom jedle bolo to cesto trocha tvrdé. Z čerstvého cesta som to ešte neskúšala, lebo sa bojím, že to bude mazľavé. Vy ste neskúšali z domáceho cesta?


  • renfri, 22. novembra 2009 o 09:20
    Je pravda ze cesto je kusok drahsie. Ja som ho prvy raz kupovala a stalo do 9O korun a viem ze som z jedneho balicka robila lasagne dva razy. Moja kamoska zase robi cesto na lasagne z klasickeho cesta na domace rezance ale bez vysusenia a ze vraj su super. Ja som domace cesto este neskusala robit a ak hej tak by som ich robila z cesta ako na ravioli. A ako som napisala do postupu, ja tie kupenske namacam do velmi teplej az vriacej vody ale NEVARIM a nechavam ich vo vode kym nezmaknu a este sa mi nestalo ze by boli hotove lasagne mazlave. Ale uz sa chystam vyskusat aj domace cesto - bude to lacnejsie a nebudem ho musiet namacat. Tak, hadam som kusok pomohla :)


  • sefkucharik, 27. novembra 2009 o 10:30
    kto by chcel pravé talianske lasagne bolognese alebo lasagne vegetal podľa tých najtajnejších talianskych receptov, tak dajte vediet, pošlem recept :)


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 27. novembra 2009 o 11:04
    Akože kto by chcel? Všetci na Vareche chcú, pridaj ich do receptov!


  • lucia111, 26. januára 2010 o 12:53
    Tie lasagnove pláty sa nemusia predvariť? Stačí ak sa namočia do horúcej vody? Ďakujem


  • renfri, 26. januára 2010 o 12:56
    ano stacia ked sa namocia do velmi horucej vody


  • bajti, 12. apríla 2010 o 11:56
    ja zase lasagnove platky vzdy uvarim, ale nie prilis do makka, a vobec sa mi nezda ze lasagne su potom mazlave....


  • 5ulka, 12. apríla 2010 o 12:45
    ja vždy robím cesto na lasagne doma, a zatiaľ sa nik nesťažoval =)) spravím cesto ako na domáce rezance (polohrubá múka + voda + ak chcete vaječné, tak 1 vajíčko), cesto nechám v chladničke, kým si pripravím ostatné ingrediencie......vyvaľkám natenko a nakrájam presne na veľkosť zapekacej misy......a trochu to obvarím. V hrnci by to bol asi problém, mám takú fintu - do obyčajného plechu na pečenie dám osolenú vodu, položím ho na 2 zapnuté horáky a keď je voda vriaca, šupnem tam pláty, ale fakt len na PÁR sekúnd, najviac tak minútku, nevarím.....a najlpepšie sa z toho pekáča pláty vyberajú plochou naberačkou, alebo ako sa to volá =))


  • blakl, 12. apríla 2010 o 18:43
    ja som kupovala tesco-cesto na lasagne,a osvedcilo sa :)a nie je drahe!no uz neviem presne kolko stalo.Kuknite tam :)


  • renfri, 13. apríla 2010 o 13:13
    nesuhlasim, tiez som ho kupila a platy sa mi lamali, posledne som kupovala cesto v kauflande znacku Gustoso, je to 500g balenie a tusim stalo 1,50, myslim ze sa oplati a je vyborne


  • blakl, 17. apríla 2010 o 21:57
    sak ked su tvrde tak sa lamu,ako kazde a ked sa predvaria troska,tak sa nelamu,tiez ako kazde ine,neviem co si s nimi robila Ty?!


  • morenajea, 20. apríla 2010 o 08:09
    musím pochváliť tento recept. Doma sa ujal a robím ho pravidelne.
    Všetkým moc chutí.


  • renfri, 20. apríla 2010 o 14:31
    som velmi rada ze som sa aspon niektomu trafila do chuti a ze vam doma chutia :D


  • adulka111000, 30. mája 2010 o 09:40
    recept na tieto lasagne je veĺmi úžasný
    doma každému chutí
    a je veľmi výborný aj s domácim cestom
    robila som ich len dvakrát aj to s tým domácim cestom...


  • lucylee, 31. mája 2010 o 09:38
    ja mám podobný recept, len dávam zmes hovädzieho a bravčového, to je lepšie a do bolonskej omáčky dávam ešte bylinky ako klinček, celý alebo drvený, kto má ako rád, okrem bazalky aj oregáno, tymián, zmes provensálskych byliniek a namiesto kečupu paradajkový pretlak. Do bešamelu dávam viac syru, aspoň 250-300 gramov, bešamel je potom lepší a chutnejší. Lasagne vždy varím a až potom prekladám s mäsom a bešamelom.


  • helca103, 6. augusta 2010 o 17:36
    sú úžasné práve som ich dopiekla ale dala som viac cenaku lebo u nás je cesnak velmi oblubený a ani kupene cesto netreba predvárat,pekne zmäkne pri pečení ak je dostakok štavy v tom dusenom mäsku.


  • marika33, 16. augusta 2010 o 15:37
    aj ja by som rada vyskušala ,len to cesto na lasagne da sa niekde kupit?


  • renfri, 17. augusta 2010 o 09:41
    ja mam rada tieto lasagnove platy, kupujem ich v kauflande a stoja okolo 1,50 Eur 500g balenie
    » www.chemievjidle.cz/semolinove-testoviny/lasagne-pasta-ital...


  • 26bodiek, 18. augusta 2010 o 17:07
    úžasné....ideme sa zadrhnúť a ešte týždeň si oblizujeme prsty..:)


  • marauder, 29. septembra 2010 o 16:55
    Mal som šťastie, jesť skutočne výborné, originál lasagne v Taliansku a Nemecku.... A, viac-menej trápne kópie v "akože" Talianskych reštauráciách v Európe, USA! Podľahol som tlaku dieťaťa, na zapekané cestoviny pripravil niečo podobné, v systéme lasagne: cestovina, mleté mäso na "bologneský spôsob", bešamelová omáčka, tvrdý syr, x druhov korenia, oregano musí byť.....Formou aj chuťou to pripomínalo lasagne, ale bolo to iné a hlavne chutné..... Fantázia, variabilita, dostupné suroviny.... ;-))


  • homarik, 20. októbra 2010 o 20:26
    Kedze som tento recept vyskusala prvykrat, chybalo mi tam upozornenie, ze je to porcia len pre troch, lebo zarucene kazdy chce este duplu... :))


  • eskoda, 26. októbra 2010 o 19:33
    Poučená z minula, robím dvojitú dávku, aby sa každému ušlo. Deti teto jedlo zbožňujú a mne to chutí tiež. Super :)


  • kutulin, 11. decembra 2010 o 22:04
    dnes som tento recept skúšala a musím pochváliť, výborné lasagne :)


  • kukina, 14. januára 2011 o 23:14
    nazvat tieto lasagne "tradicne talianske" by som nenazvala...:-( pretoze ako som tento recept precitala mojmu priatelovi talianskeho povodu, tak ho skoro islo porazit, ked pocul, ze tam ide kecup!!!....ja by som ich nazvala skor "tradicne slovenske"...tradicne slovensky je, ze slovac dava vsade kecup miesto rajcinoveho pretlaku, ale rajcin a nazvu to, ze talianska omacka...dokonca aj v restauracii...:-((


  • renfri, 15. januára 2011 o 11:54
    takze ja nedavam ,,pretlak" ale ,,lupane paradajky" a kečup v pôvodnom receptu nebol, ale mne to viac chuti s kecupom navyse kecup je podla chuti takze kto chce nech ho prida a kto nie tak nie, inak este nejake nezrovnalosti :)


  • morenajea, 31. januára 2011 o 12:33
    kečup nahrádzam domácim pretlakom plus nejaké 2-3 čerstvé rajčiny pokrájané (netreba ani šúpať)


  • matilka2, 17. februára 2011 o 17:28
    ja lasagne ani nepredvaram a su uplne perfektnéééééééé aj bez toho.... :)


  • lindusik192, 2. marca 2011 o 11:16
    výborný recept, namiesto bravčového mäsa som dala sójový granulát a celá rodina si nevedela takéto lasagne vynachváliť :)


  • pedroke, 10. marca 2011 o 12:38
    Lasagne robim velmi podobne. Keby ste chceli vidiet obrazkovy recept, tak mrknite tu » www.kajman.net/cestovinove-recepty/59-lasagne-s-kuraci...


  • kuko75, 14. novembra 2011 o 16:11
    poradte mi...ako mam urobit cesto na lasagne?idem to robit po prvy krat..dakujem


  • marianna76, 29. decembra 2011 o 11:35
    super, aj ja sa dám na lasagne


  • lucynka22, 6. februára 2012 o 12:07
    Výborné boli, všetkým chutili..


  • hates, 1. februára 2013 o 19:36
    ešte som nerobila chcem to vyskúšať cesto lasane mam kupené tak zajtra vyskušam a uvidime dufam že budu chutiť


  • natt, 6. februára 2013 o 14:40
    wáu! to vyzerá na náročnú prácu. Klobúk dole ;) Ja som nadšenec surovej stravy a tak môj recept je takýto » humanbrute.blogspot.sk/2013/02/raw-lasagne-light.html...
    tiež veľmi výborné. A čo poteší ženy naozaj nízkokalorické prevedenie :)


  • aleana, 20. mája 2013 o 09:14
    ja tiež prispejem svojou skúsenosťou. Minulý týždeň som robila lasagne prvýkrát a nevedela som či ich mám predvariť alebo nie, lecov receptoch som sa stretla s obidvoma postupmi. Tak som urobila kompromis-polovicu platov som predvarila a polovicu nechala tak a dala som ich do 2 rôznych nádob. A výsledok? Boli skoro úplne rovnaké,teda tie predvarené boli o vlások mäkšie,teda aspoň sa mi zdalo:). Čiže ak nepredvaríte,nestane sa chyba. Akurát na vrch by som dala tie predvarené,aby boli mäkšie,lebo tie sa viac pripečú.


  • tiginko, 20. mája 2013 o 10:01
    @aleana ja lasagne nikdy nepredváram, a mám ich akurát. Svojho času som sa dočítala, že predvárať by sa mali tie, ktoré nebudú ležať v dostatočnom množstve tekutín a nechceme ich dlho piecť. Ak robím s bešamelom, musím ho urobiť redší. Alebo použijem len paradajkovú omáčku s rozmiešanou trochou škrobovej múčky. Inak ten nápad v recepte, že ich aspoň namočiť do horúcej vody, aby sa s nimi lepšie manipulovalo, sa mi celkom páči.


  • weruska971, 31. októbra 2013 o 17:18
    ďakujem za recept...vynikajuci :) ujal sa a dnes idem robit po druhy krat :)


  • andul, 12. mája 2014 o 21:21
    Úplne najlepsi recept ... Oblizujem sa až za ušami :)) robím ich pravidelne a uz žiadne iné asi nebudem robiť :) ďakujem


  • renfri, 13. mája 2014 o 08:33
    @andul dakujem a som velmi rada ze chutia :D



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist