Talianske Lasagne

nessota - bez fotkynessota, 26. apríla 2011

Skúšala som už veľa receptov na lasagne a tento sa mi zdá naj.

Suroviny

omáčka Bolognese Sauce:
250 g
250 g
1 ks väčšia
3 ks - strúčiky
250 g lúpané /celé alebo krájané/
Bešamel:
50 g
50 g
600 ml
 strúhaný
 celý
 Cestovinové pláty na




Postup

  1. 1

    Opražíme nakrájanú cibuľku a roztlačený cesnak na oliv. oleji. Pridáme mleté mäso a opražíme do hneda aby sa zatiahlo. Osolíme, okoreníme, pridáme bazalku, oregano a celú škoricu. Necháme dusiť vo vlastnej šťave. Potom pridáme nakrájane paradajky aj so šťavou a pretlakom. Necháme podusiť 15min. Ak je tam málo šťavy pridáme trochu vody.

  2. 2

    Dáme roztopiť/speniť maslo a pridáme múku. Potom pridáme mlieko, okoreníme, osolíme a postrúhame trošku muškátového oriešku. Za stáleho miešania počkáme kým to zhustne, potom odstavíme a vmiešame nastrúhaný syr.

  3. 3

    Do zapekacej misy budeme vrstviť, cestovinové pláty (nemusia byť uvarené) a bolonskú omáčku (pláty, omáčka, pláty, omáčka, pláty, omáčka). Vrchnú vrstvu omáčky polejeme bešamelom. Dáme zapiecť do rúry, zapekáme 40min.

Diskusia k receptu

5ulka
ja milujem robiť a jesť lasagne....a tento recept presne ako si ho tu dala, robievam najčastejšie.....fakt mňamka =))
zinnajdha
Aj my máme radi lazane. Na tomto recepte ma zaujala najmä bolognese omáčka.O.K.
sovka62
Tiež robievam s omáčkou bolognese, tú máme najradšej a bolo to vlastne prvé talianske jedlo, ktoré som sa naučila variť (už pred 40 rokmi, vtedy tu talianska kuchyňa bola veľkou neznámou). Nechutia nám však kupované suché lasagne, tak sa pokúšam vyrobiť čerstvé, domáce. Zatiaľ sa mi veľmi nedarí, vždy sa mi v plechu zvlnia, ale dúfam, že raz sa to už konečne poddá.
pivonka
Bolegnese robievam tiež, na špagety. Mám predpis s červeným vínom, ale nám viac chutí bez vína. @sovka62 , tiež sa chcem vyhnúť kupovaným lasagne, ale mám dilemu. Ak si ich urobím doma a uvarím, nie je potom v pekáči tej omáčky priveľa? Nerozprplú sa mi, nebudú prevarené?
nessota
som rada, ze sa vam moj recept paci :) kupovane lasagne som tusim este ani nejedla. Ja nemam velmi rada polotovary. Zvlnia? to sa mi este nestalo.
pre pivonka: ta omacka sa vpije do tych cestovin a bude to akurat :) prajem vela stastia pri priprave
maartina
tieto lasagne máme najradšej, výborný recept ...ja zvyknem bolognese omáčku rozmixovať úplne na jemno




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia