Plnené trubičky
Talianske „cannoli“ s ricottou a kandizovaným ovocím
Autor receptu: redakcia
Všeličo nám pripomína chvíle dovolenky – suveníry,
mušle a kamienky, fotografie či videá, fľaša vína...
Nuž a kto rád varí, určite si prinesie množstvo
inšpirácií z národných kuchýň. Vône cudzích
korenín, exotické kombinácie a nevšedné postupy
nás potom „prenesú" do dovolenkovej atmosféry
a celkovo obohatia náš tradičný jedálny lístok.
Postup
- V miske zmiešame múku, cukor,
maslo a víno. Vypracujeme hladké
cesto, potom ho vyvaľkáme
na hrúbku 2 mm. Vykrojíme šesť
kruhov s priemerom 8 cm.
- Krúžky obmotáme
okolo kovových
valčekov, aby boli
kraje spojené. Potom
smažíme v oleji rozohriatom
na 180 °C dochrumkava. Trubičky
necháme vychladnúť a potom valčeky povyťahujeme.
- Náplň: Vyšľaháme ricottu s cukrom
do hladkého krému, pridáme
nakrájané kandizované ovocie
a premiešame. Plníme každú
trubičku a naplnené cannoli
poprášime cukrom.