Plnené trubičky

Talianske „cannoli“ s ricottou a kandizovaným ovocím

Autor receptu: redakcia

Všeličo nám pripomína chvíle dovolenky – suveníry, mušle a kamienky, fotografie či videá, fľaša vína... Nuž a kto rád varí, určite si prinesie množstvo inšpirácií z národných kuchýň. Vône cudzích korenín, exotické kombinácie a nevšedné postupy nás potom „prenesú" do dovolenkovej atmosféry a celkovo obohatia náš tradičný jedálny lístok.

6
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V miske zmiešame múku, cukor, maslo a víno. Vypracujeme hladké cesto, potom ho vyvaľkáme na hrúbku 2 mm. Vykrojíme šesť kruhov s priemerom 8 cm.
  2. Krúžky obmotáme okolo kovových valčekov, aby boli kraje spojené. Potom smažíme v oleji rozohriatom na 180 °C dochrumkava. Trubičky necháme vychladnúť a potom valčeky povyťahujeme.
  3. Náplň: Vyšľaháme ricottu s cukrom do hladkého krému, pridáme nakrájané kandizované ovocie a premiešame. Plníme každú trubičku a naplnené cannoli poprášime cukrom.