Talianska šošovicová polievka (fotorecept)
Autor receptu: paploska
Polievky u nás fičia a tak stále hľadám nové inšpirácie. Táto chutná zeleninovo-šošovicová
možno inšpiruje aj vás.
8 porcií |
10 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si potrebné suroviny.
- Cesnak, cibuľu, mrkvu a zelerovú stonku nakrájame na jemno.
- Najprv speníme na olivovom oleji pokrájanú zeleninu. Po 10 minútach pridáme, zeleninový základ od Alnatury (alebo z domácich zdrojov), bobkový list a na hrubo nasekané paradajky z konzervy. Chvíľu podusíme a pridáme 8 dc vody.
- Pridáme šošovicu a varíme podľa potreby (asi 35 minút). Pred dovarením osolíme. Pozor, ak by ste ju osolili skôr, popraská. Polievku dochutíme olivovým olejom a dobrým pestom. Dobrú chuť.
- a mali sme aj dezert :-) makrónky, teraz budú každý víkend, kým nebudú dokonalé :-)