Talianska šošovicová polievka (fotorecept)

Autor receptu: paploska

Polievky u nás fičia a tak stále hľadám nové inšpirácie. Táto chutná zeleninovo-šošovicová možno inšpiruje aj vás.

8
porcií
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny.
  2. Cesnak, cibuľu, mrkvu a zelerovú stonku nakrájame na jemno.
  3. Najprv speníme na olivovom oleji pokrájanú zeleninu. Po 10 minútach pridáme, zeleninový základ od Alnatury (alebo z domácich zdrojov), bobkový list a na hrubo nasekané paradajky z konzervy. Chvíľu podusíme a pridáme 8 dc vody.
  4. Pridáme šošovicu a varíme podľa potreby (asi 35 minút). Pred dovarením osolíme. Pozor, ak by ste ju osolili skôr, popraská. Polievku dochutíme olivovým olejom a dobrým pestom. Dobrú chuť.
  5. a mali sme aj dezert :-) makrónky, teraz budú každý víkend, kým nebudú dokonalé :-)