Talianska šošovica so salsicciou

sjuz - fotkasjuz, 8. septembra 2014
Talianska šošovica so salsicciou
Foto: sjuz

Tento recept pripravoval Emanuele Ridi, keď bol na ceste po Taliansku - v Umbrii - hlavná prísada bol extra virgine olive oil od Zobraziť celý popisTento recept pripravoval Emanuele Ridi, keď bol na ceste po Taliansku - v Umbrii - hlavná prísada bol extra virgine olive oil od rodiny Monini :)

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (alebo čerstvá neúdená klobáska, napr. vínna)
1  ks
2 ks
1/4 ks (môže byť aj buľva)
3  PL (alebo čerstvé rajčiny bez šupky)
1 strúčik
2 vetvičky
2 vetvičky
1 dcl
podľa chuti (alebo Granna Padano)
1 - 2 ks
1 - 2 dcl




Postup

  1. 1

    Šošovicu prepláchneme a namočíme do vody, kým si pripravíme základ.

  2. 2

    Na oleji osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme na malé kocky pokrájanú mrkvu a celer a pokrájanú čili papričku – aj dve – podľa chuti. Pridáme tymián a rozmarín - celé vetvičky, pretože neskôr sa nám bude lepšie vyberať. Priebežne miešame cca 10 minút na strednom teple.

  3. 3

    Pridáme drvené rajčiny, a 3-5 minút ešte prehrievame. Sem - tam premiešame.

  4. 4

    Potom vysypeme namočenú šošovicu, premiešame a pridáme čerstvé klobásky.

  5. 5

    Prilejeme víno, premiešame a dolejeme vývar – nie veľa, len toľko, aby bolo všetko skoro ponorené. Opatrne premiešame, prikryjeme a dusíme na miernom ohni. Ochutnávame a keď bude šošovica akurát – nie prevarená, osolíme, okoreníme a pár minút ešte povaríme odokryté. Keď má šošovica priveľa tekutiny, necháme odpariť. Bylinky vyberieme. Do hotového pridáme pretlačený cesnak a posekanú bazalku a petržlenovú vňať. Parmezán môžeme vmiešať priamo na panvici alebo na tanieri, podľa chuti dozdobíme lístkami bazalky a polejeme extra panenským olivovým olejom.

Diskusia k receptu

jozka2
Sjuz,vyzera to celkom fajn,stoji za vyskusanie.
pusta
fffíííha, to je krásny recept, perfektný popis.
už je v kk, dakujem.
******
evusik
tak, týmto by som sa tomu môjmu určite zavďačila :-) pekný recept...
gala
recept je skvely, poznam ho...uz len tie salsiccie zahnat...biele grilovacie parky nie su ono, su priliz vyrazne ochutene.. na Slovensku som zatial nic podobne a chutne ako su salsiccie nezohnala...skusim este teda tie vinne parky, hoci tie nepoznam
igisamuel
Salsiccu som minule videl v Poluse... ale čo som si všimol, tak ju majú len občas...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia