Krémová cuketová polievka

Talianska krémová cuketová polievka

Autor receptu: siuuu

Krémovú cuketovú polievku varím podľa receptu Marcela Ihnačáka už pekných pár rokov a je výborná. Túto taliansku verziu som niekde zazrela a musela som ju vyskúšať, pretože som bola zvedavá na rozdiel v chuti oproti uvedenej klasike. Neverila som, že trocha čerstvej bazalky a parmezán dokážu urobiť takú výbornú chuť. A keďže cuketová sezóna je ešte v plnom prúde, tak receptík posúvam ďalej.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji pár sekúnd opekáme posekaný cesnak a hrsť posekanej bazalky, pridáme očistenú a pokrájanú cuketu, premiešame, zalejeme zeleninovým vývarom a varíme cca 8-10 minút (cuketa musí byť mäkká). Malú časť cukety odoberieme a zvyšok rozmixujeme do hladka.
  2. Pridame strúhaný parmezán a smotanu, prevaríme a podávame s kúskami odloženej cukety, hoblinami parmezánu a troškou posekanej bazalky alebo petržlenovej vňate.