Takmer Sacher torta zdobená čokotransférom

tutika - fotkatutika, 22. marca 2014
Takmer Sacher torta zdobená čokotransférom
Foto: tutika

Manžel má narodeniny a má rád túto tortu a ja som chcela vyskúšať prácu s čokotransférom. A prečo takmer Sacher torta? Pretože som použila Zobraziť celý popisManžel má narodeniny a má rád túto tortu a ja som chcela vyskúšať prácu s čokotransférom. A prečo takmer Sacher torta? Pretože som použila iné suroviny ako idú do originálneho receptu na Sacherovú tortu. Recept na korpus je z knihy Torty a múčniky.

15
porcií
25 minút
príprava
55 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
8 ks
200 g
150 g
100 g
200 g
50 g
1 ks
Cukrový rozvar:
1 dcl
3 čl
Plnka:
1 pohár
2 čl
Poleva:
200 g
60 g
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Práškový cukor vymiešame s maslom a van. cukrom dopenista, pridáme žľtky a rozpustenú čokoládu. Z bielkov ušľaháme sneh, v polovici šľahania pridáme kryštálový cukor a došľaháme. Zmes ručne vmiešame do zmesi a nakoniec pridáme múku. Cesto rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie, upečieme vo vopred vyhriatej rúre. Použila som formu s priemerom 25 cm, korpus mal 5 cm. Piekla som v plynovej rúre na stupni 3.

    Takmer Sacher torta zdobená čokotransférom - obrázok 1
  2. 2

    Vychladnutý korpus prerežeme. Vodu dáme zovrieť a vsypeme cukor. Odstavíme a pridáme trochu rumu. Cukrovým rozvarom potrieme korpus. Do zvyšného rozvaru dáme džem a zahrejeme. Do džemu primiešame 2 lyžičky roztopenej čokolády. Potrieme korpus. Čokoládu polámeme, pridáme Ceru a rozpustíme, pridáme olej a zamiešame. Tortu dáme na mriežku a celú ju polejeme . Stečená čokoláda na alobale sa dá opätovne použiť.

    Takmer Sacher torta zdobená čokotransférom - obrázok 2
  3. 3

    Prvý pokus s čokotransférom nevyšiel, vzor sa rozmazal, zrejme som naniesla teplú čokoládu. Druhý sa vydaril viac. Použila som čokoládu na varenie z Lidlu. z čokotransféru som vystrihla srdiečko, na tácku som položila papier na pečenie, na papier fóliu. Rozpustenú čokoládu som miešala, až kým nevychladla, ale bola ešte tekutá. Lyžičkou som naniesla čokoládu na fóliu, tácku som nadvihla a opatrne spustila, tým sa mi vyrovnala čokoláda a dala som ju do chladničky. Keď sa čokoláda začala oddeľovať od papiera na pečenie, fóliu som stiahla, nožom som upravila okraje srdiečka, naniesla na tortu a dozdobila perličkami.

    Takmer Sacher torta zdobená čokotransférom - obrázok 3

Diskusia k receptu

zizaster
Čokotransfer je super,len si treba vsetko vopred naštudovať a premyslieť. Dosť som pokazila,kým som sa naučila:-) Tortička vyzera dobre,čokoláda s čokoládou,tým sa nedá nič pokaziť:-)
martamm
Absolutne som nepochopila, co je cokotransfer, ako sa s nim pracuje, ale napriek tomu torta je uzasne, hoci "vydatna", s pouzitim velkeho mnozstva cokolady, no pre cokohilikov ako stvorena :)
camembert
No ja som nepochopil ten slivkový lekvár. Do zákuskov je podľa mňa maximálne nevhodný. Inač do pravej sacherky sa dáva marhuľový lekvár a nie do stredu ale na vrch a potom sa to poleje čokoládou.
rressia


camembert-máš pravdu, dáva sa marhuľový, ale nielen na vrch, ale aj do stredu!!! včera so Sacherku jedla v Salzburgu - v Caffe Thomaselli.
janula1989
Krásna torta, ideme v máji na svadbu tak by som chcela tiež niečo také vlastnoručne spravené priniesť. Nechám sa inšpirovať :) ale tiež neviem čo je ten transfér. 5*
daguska
Torta je naozaj velmi pekna.A samozrejme ani ja som nemala sajnu,co to ten cokotransfer je.Ale som si to pohladala,a veru som prekvapena modrnymi technologiami v domacom cukrarstve.Sikovne napady vytvarajuce nadherne dekoracie.Dnes aj menej zrucni (teda ako ja) super prekvapia.Vyborny tip.
sisuk
krásna torta! asi sa poohliadnem a pohľadám čokotransfer... Ďakujem za inšpiráciu!
tutika
ak som niekoho inšpirovala, som rada, čokotransfér som kúpila v internetovom obchode pre cukrárov, mal rozmer 37x27 a stál do 2€, takže to nie je veľmi drahé, je to vlastne fólia so vzorom, vzor je nanesený kakaovým maslom, sú rôzne vzory a ak vám to naprvýkrát nevýjde, môžete čokoládu so vzorom rozpustiť nad parou a použiť ešte raz, tak som to spravila ja




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia