Tajuplný rezeň fotorecept

yogicek - fotkayogicek, 15. marca 2014
Tajuplný rezeň (fotorecept)
Foto: yogicek

Recept odkukaný z varenia v jednej Českej TV. Zapamätal som si iba suroviny a postup, takže názov je vlastný výmysel. Krehulinké dámy upozorňujem, že Zobraziť celý popisRecept odkukaný z varenia v jednej Českej TV. Zapamätal som si iba suroviny a postup, takže názov je vlastný výmysel. Krehulinké dámy upozorňujem, že z jedného 100g plátku mäsa vznikne asi 300g porcia, tak si tie plátky mäsa môžu hmotnostne zmenšiť.

4 veľké
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

800 g na fašírku
400 g
4 plátky
4 plátky
1 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa potreby na vyprážanie
Na obalenie:
podľa potreby
2 ks
podľa potreby
Príloha:




Postup

  1. 1

    Z mletého mäsa si pripravíme fašírkovú zmes. Suroviny zámerne neuvádzam. Urobte si takú akú máte radi.

    Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Karé nakrájame na 100g rezne.

    Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na plátky nakrájame slaninu, cibuľu a eidam.

    Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rezne naklepeme na tenko. Tenšie ako na klasické vyprážané rezne. Z oboch strán osolíme a okoreníme MČK.

    Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na každý rezeň položíme plátok cibule, plátok slaniny a prikryjeme plátkom eidamu.

    Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z fašírkového mäsa si urobíme tenšie placky trošku väčšie ako rezeň. Placky priložíme na obe strany rezňa a po okrajoch dobre spojíme. Vznikne nám niečo ako väčší karbonátok.

    Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rezne obaľujeme v klasickom trojobale.

    Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Obalené rezne pripravené na vyprážanie.

    Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na panvičke si rozohrejeme olej na nie veľmi vysokú teplotu. Do zahriateho oleja vložíme rezne a pri nižšej teplote smažíme pomaly tak, aby sa nám prepieklo aj mäso uprostred. Smažíme z jednej aj druhej strany.

    Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Hotové rezne dáme na papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk.

    Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Rezne podávame zo zemiakovým pyré. Odporúčam pyré od @eviana. http://varecha.pravda.sk/recepty/kuracia-pecen-na-cibuli-a-slanine-s-kremovym-z/45921-recept.html Dobrú chuť.

    Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

kukulienka71
Bomba nápad,toto sa mi veľmi páči!Zajtra to aj použijem,ale dám kuracie prsia.Je to na pohľad veľmi výdatné jedlo,netreba z neho veľa kusov a nakŕmia sa hladné krky:-)*****,KK,tipujem na jedno z víťazných miest za marec!@yogicek ,si super!
eviana
@yogicek , ale že akú fajnú mäsovo-mäsovú kombináciu si zasa prihotovil... veru riadny kus mäsa :) Páči sa mi Tvoj recept od prvého písmenka po poslednú bodku, aj názov si mu dal priam poetický, ale veľmi výstižný - bo naozaj tajomstvo v sebe skrýva :)
No nedá mi inak ako 5*... veď Ty vieš :)
daguska
Pekny receptik,pre masozravcov ako stvoreny.Vyskusam.
jozka2
takyto rezen je pre mna porcia na tri dni,ale ak ma clovek doma hladosov tak to stoji za to. Inac je to fajn recept.
julica
Toto je taký zvláštny typ "kreativity", ktorej nerozumiem.
afataga
a co ked rozkrojim a bude na mna kukat cibula a ja som chcela slaninu? mozem reklamovat? :-) moze to byt dobre, ale isto by som vyprazala na masti
yogicek
@afataga
Milá moja, slaninka je v každom rezni. Alebo nerozumiem ako to myslíš. Ja obyčajne v nedeľu vypínam OS. V čom vyprážať nechám na každého nech sa rozhodne. Že vraj aj Indulona je dobrá.:)
mariamka
@afataga myslela tu demonstraciu,, potom by to bolo naozaj tajuplne :) pekny hambac, trosku mam obavu, ci sa to staci prepiect
yogicek
@mariamka
Stačí sa to prepicť, len nesmieš tlačiť na pílu. Kúriť pod kotlom len mierne a piecť dlhšie.
afataga
si ma zblbol pri bode 5, ja som si myslela, ze niekde das cibulu, niekde slaninu a niekde syr a ze prave preto je tajomny, lebo nevies, co je v ktorom :-) mozes uvazovat nad zlepsovakom :-)
iwuska
ja julici rozumiem, tiez mi nejak nie je pochuti kombinovat mlete s reznom a este aj niecim plnit, mne samej to uz pripada ako preplacana zbytocne draha variacia na dve alebo aj tri skvele jedla, ktore by som z tych surovin radsej urobila samostatne, ale tak, chutiam sa medze nekladu. proste, pre cloveka ako ja je toto absolutne zbytocne prznenie jedla a nepripada to lakavo, ale to nie je kritika, to je proste otazka chutii (asi aj julica to tak ma podobne)
yogicek
@iwuska
Neviem či poznáš recepty na plnené vyprážané rezne (použil som všeobecné pomenovanie, lebo názvov je veľa a o chvíľu sú tu vianoce a to by som do vtedy nestihol vymenovať), kde sa dávajú rôzne plnky, vrátane plniek z mletého mäsa. Tie rezne dostaneš skoro v každej reštaurácii. Takže vlastne aj tam prznia jedlo. Môj rezeň je to isté, iba otočený. A že je to drahá variácia? Tento kompletný druhý chod ma vyšiel zo surovinami aj energiami na necelé 2€. A to je porcia ktorá Ťa zasýti ak by si to zjedla minimálne na pol dňa. Myslím si , že je to lacnejšie ako moravský koláč za 90 centov, ktoré nech čert berie a zasýti Ťa na dve hodiny. Tvoj komentár neberiem ako kritiku, ale ako Tvoj názor. Ďakujem.
kukulienka71
@yogicek ,tvoj recept vyskúšaný,ja som mlela krkovičku,nebola moc prerastená,odporúčam skôr bôčik,mala som to dosť suché.Aj som sa bála,či sa prepečie,možno som to aj vysušila.Mne to chutí,manžel sa čudoval nad takou kombináciou,jemu by bol stačil hrubší plát syra v mletom rezni.Robila som len 4 menšie rezne,bohate stačí!!:-))Ďakujem za recept

tiginko
@yogicek sa pýta v sobotu: tak rodinka, čo vám uvarím na nedeľný obed? - Rezne! Kričia deti. - Fašírky! Mama na to. A milý @yogicek , kedže ich miluje, im vyhovie všetkým :-)
yogicek
@tiginko
Si zlatá. Dobre som sa zasmial. Ale keby to tak bolo ako píšeš, tak som najšťastnejší človek, ktorý sa motá v kuchyni. Ja na takú otázku väčšinou dostanem odpoveď typu "mne je to jedno".
yogicek
@kukulienka71
S prepečením naozaj nie je problém, keď budeš piecť pomaly a pri nižšej teplote. Nabudúce si pomeľ mastnejšie mäso a je po probléme. Som rád, že si vyskúšala a rado sa stalo. Pekný večer.
havino
krutci fagot, riadna dávka masa, ale môj by neodmietol určite, zaujímavé, ale asi tiež s kuracím by som urobila

@tigi , dobrééé :D
yogicek
@havino
Veď to je recept určený pre chlapov, po ktorých manželky a milenky požadujú poriadny výkon. Mäsko daj aké len chceš, hlavne aby chutilo.
alex37
mäsko vyzerá neodolateľne, s tou kuracinou určite vyskúšam, ešte ma napadlo či by sa to nedalo upiecť v rúre :-) asi to spravím tak, nápad za ********************, KK :-)
yogicek
@alex37
Nad tou rúrou som uvažoval tiež, bola by to "zdravšia verzia", ale tá chuť vyprážaného to vyhrala. A ďakujem za ocenenie. Si milá. Pekný večer.
harknessy
Pri tomto recepte sa pripajam k iwuske a k julici. Neviem, ale plnit bravcove bravcovym a este dalsim bravcovym v podobe slaniny plus syr..........naco?....chyba uz len broskyna. To, ze sa plnene rezne nachadzaju v kazdej restauracii je sice fakt, ale nie velmi argument, kedze kvalita abslutnej vacsiny slovenskych restauracii je velmi pochybna. Ale jasne to je zase len moj nazor. Vzhladom k tomu, ze na Slovensku ludia zboznuju vyprazane cokolvek, tak nepochybujem, ze si to priaznivcov najde.
ewina
vyskusane..paradne...len nesetrit cibulou...
amilka2
Urcite aj ja vyskusam, len ma pri čítaní zaujalo množstvo mäsa 1200g na 4 porcie...určite ich urobim menšie.
yogicek
@amilka2
Tie porcie si kľudne zmenši, veď som to napísal aj v úvode. Len si tie rezne odrež čo najtenšie, aby si ich nemusela veľmi rozklepávať. Čím viac ich totiž rozklepeš, tým viac mletého na nich musíš dať a vznikne o to väčšia porcia. Nech sa Ti darí. Pekný deň Ti prajem.
zitar
Fííííha, to je bomba, už to vidím, ako moji chlapi slastne prevracajú oči
gubics
Možno, že je to výborné jedlo, ale pre mňa priveľa mäsa. Proti gustu žiaden dišputát, chlapi by sa určite potešili, že dostali veľkú porciu.
alex37
@yogicek , tvoj tajuplný rezeň dnes u nás k obedu, takže použila som ako náplň kuracie prsia /pre istotu som ich dala zatiahnuť na panvici/ naplnila som do mletej zmesy bravčové-hovädzie/ poukladala na plech a piekla som ich asi 20 min. potom som otočila a ešte 10 min piekla, nakoniec som ich dorazila na funkcii gril cca 10min. Ako príloha zemiaky na oravskej slanine s medve dím cesnakom. Výbornééé rezníky, chlap sa prejedol, ja som nevládala zjesť jeden celý :-) Vďaka za rcpt. Moja verzia vyzerala takto:


yogicek
@alex37
Rado sa stalo. Dobre si to vymyslela a máš to pekné. Si šikulka, keby som vedel, že to dnes robíš, tak sa pozvem.:) Pekný zbytok dňa Ti prajem.
ivanka242
No tak toto je super nápad :) určite v najbližšej dobe vyskúšam. Ukladám do KK :))
yogicek
Milá@ivanka ,
Teší ma, že sa Ti to ako nápad pozdáva. Ale prečítaj si všetky komentáre. Podľa niektorých odborníkov to dobrý nápad nieje. Tak možno zmeníš svoj názor. Keď sa predsa len rozhodneš to vyskúšať, Tak Ti prajem veľa zdaru. Ďakujem. Pekný deň.
rea1
ako mi tento recept mohol ujsť? môj prudkomäsožravý syn by bol nadšený. a ako ho poznám, miesto slaniny by sa dožadoval klobásy, pretože preňho mäsa nikdy nie je dosť. a to ja, prosím, mäso takmer nejem! kladiem si otázku - je to dieťa vôbec moje? na budúci týždeň mám v pláne guľky z mletého mäsa v paradajkovej kapuste, tak sa zvezie a pri jednom mletom mäse mu spravím aj toto. určite bude blažený. a mne ostane aspoň viac tej kapusty. :-)))
tvoje recepty sú na moje chute síce príliš mäsové ale veľmi sa mi páčia a každý starostlivo študujem. :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia