Tajomstvo ostrokyslej-čínskej pikantnej polievky (fotorecept)

Autor receptu: zuzankavarecha

táto polievočka by bola presne to, čo by som si za posledné € kúpila :) už roky je mojou obľúbenou a nedokážem sa jej prejesť.. len nedávno som objavila pastu na prípravu ostrokyslej a na jej zadnej strane je návod. trošku som ho podľa môjho gusta pozmenila a výsledok posúďte sami :) A čo ešte poteší: krátky čas prípravy :)

6
porcií
15 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. 3 PL oleja zahrejeme a krátko popražíme na ňom kuracie prsia nakrájané na drobné kocky
  2. Ingrediencie, ktoré urýchľujú postup prípravy :)
  3. v teplej vode rozpustíme a rozmiešame bujóny, pastu, pridáme sójovú omáčku, soľ a nalejeme do hrnca
  4. Pridáme nadrobno rozmixovanú čínsku zeleninovú zmes (mixovanie ide ľahšie, keď k zelenine pridáte kus vody :) a dolejeme do hrnca vodu. Varíme cca hodinu a pol na miernom ohni
  5. 13Pl Majzeny a vody rozmiešame, pridáme do polievky a necháme prevrieť (zhustne)
  6. Rozšľahané vajíčka prelejeme do polievky cez jemné sitko, premiešame, odstavíme.
  7. Môžeme dochutiť pážitkou, bielym tofu nakrájaným na kocky, prípadne ešte soľou, sójovou omáčkou, sambal ölekom (čili pasta) a octom podľa chuťových pohárikov ;) Dobrú chuť!