Tahin Pekmez (fotorecept)

Autor receptu: nazarboncuk

Tahin - tahini pasta; pekmez - hroznová melasa. Urobte si božské raňajky. Hlavne teraz v chladných dňoch dodá táto dobrotka veľa energie :)

5 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Tahini pastu myslím nie je probém zohnať, prípadne si vyrobiť doma. No a na hroznovú melasu som náhodou natrafila v obchode s orientálnymi potravinami (angl. grape molasses). Tú na obrázku máme z TR.
  2. Do misky nalejte tahini pastu a pomaly prilejte asi polovičné množstvo melasy.
  3. Poriadne premiešajte a hotovo :) Dajte si ju na raňajky s čerstvým pečivom, je neskutočná!!! A okrem asi milióna kalórii vám dodá železo, kalcium, magnézium a kopec iných minerálnych látok. Inak ju v pohode môžete skladovať v chladničke v uzavretej nádobe. Ak zhustne, je to normálne.