Tagliolini s čírovkou sivou

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 15. novembra 2014

Nezvyčajne teplý november priniesol radosť hubárom, čírovka chutí skoro ako hliva, podľa názvu sa z nej žiada navariť čír :) (polievka), ja som skúsila Zobraziť celý popisNezvyčajne teplý november priniesol radosť hubárom, čírovka chutí skoro ako hliva, podľa názvu sa z nej žiada navariť čír :) (polievka), ja som skúsila hubový perkelt...

3
porcie
10 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
2-3 strúčiky
140 g (malý)
1 ks (čerstvá)
1 ks
podľa chuti
2 PL (alebo bravčová masť)
1 dcl (alebo vývar)
Príloha:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si očistené huby a zeleninu...

    Tagliolini s čírovkou sivou - obrázok 1
  2. 2

    Na zohriatú masť dáme restovať pokrájanú cibuľu, keď bude sklovitá pridáme rozpučený cesnak a krátko popražime, aby nezhorkol. Do tohto základu pridáme chilli a huby nakrájané na slíže.

    Tagliolini s čírovkou sivou - obrázok 2
  3. 3

    Udusíme ich asi tak 10-15, pustia vodu, ja som žiadnu neprilievala. Do podusených húb som pridala papriku, pretlak, soľ, korenie a za lyžičku doma namixovanej hubovej zmesi, na zvýraznenie chuti.

    Tagliolini s čírovkou sivou - obrázok 3
  4. 4

    Prikryté som dusila asi 10 minút, ak sa Vám zdá málo šťavy podlejte vodou, alebo vývarom, zatiaľ som uvarila cestoviny...Nesušené s peperoncinom, uvarené za 3 minúty, chutia skvelo.

    Tagliolini s čírovkou sivou - obrázok 4
  5. 5

    Jedlo dovarené, môže sa obedovať...

    Tagliolini s čírovkou sivou - obrázok 5

Diskusia k receptu

pusta
krásny recept
*****
až mi zabehlo od prekvapenia, teraz čerstvé čírovky májové DDDDD
avšak jasne, teplý november, tak sú :-)
afataga
priznam sa, ze tuto hubu nepoznam, vyuzila si ju skvelo, prosim ta a tie cestoviny si kde kupila? aj stipu ci su len ofarbene?
pusta
@zuzanka1367 , viem, kedy rastie ktorá čírovka, preto som sa zarazila nad názvom, ak som prehliadla názov, ospravedlňujem sa ti.
zuzanka1367
@pusta , niet sa za čo ospravedlňovať :) ja som rada, že sa Vám páčil recept...@afataga cestoviny sú z Lidla, počas Talianského týždňa, štípu veľmi decentne, takmer vôbec, tak pri hubách som nešetrila :) Vďaka.
mijaita
Perkelt houbový je výborný snad ze všech hub. Nudke jsem myslela ze jsou mrkvove, tak jsem je nikdy nekoupila, nemam je rada. Ted uz vim, nejsou a az zas budu delat houbovy perkelt, který máš fakt krasny, budu mit krasnou prilohu. Mozna smicham svetle s chili.
havino
ved som bola v Lidli ked boli Talianske dni, čo to som kúpila, ale tieto cestoviny som nevidela,zaujali ma, hubový máš super, ja podobne robím, aj hubový prášok, ten mám, stále pridávam, ale ked s cestovinou aj smotany cvrknem, zvyk
afataga
tak si predstav, co sa mi dnes prihodilo: isla som nahodou okolo ineho Lidla a tak ze naziznem a kupila som tie cestoviny a dokonca mali aj sepiove, co neviem nikde zohnat, tak som po 3 pakle kupila, budem musiet dat do mraznicky, lebo to nezjeme za dva tyzdne, som na ne zvedava
puzzini
Toto nie sú čírovky, tie huby, čo tam máte sa volajú strmuľky inovaťové(zemné hlivy)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia