Tagliatelle s cuketkou, sušenými paradajkami a kalamata olivami na slaninke

chutimi - fotkachutimi, 10. mája 2012
Tagliatelle s cuketkou, sušenými paradajkami a kalamata olivami na slaninke
Foto: chutimi

Vlastný recept, ktorý vznikol náhodou, keď som bol hladný a pracoval som s tým, čo bolo v chladničke. Vznikli z toho veľmi chutné cestoviny. Zobraziť celý popisVlastný recept, ktorý vznikol náhodou, keď som bol hladný a pracoval som s tým, čo bolo v chladničke. Vznikli z toho veľmi chutné cestoviny. Vhodné ako obed, odporúčam podávať so sviežim bielym vínom (napr. Muller Thurgau, Rizling rýnsky a pod.)

1
porcia
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
30 g
100 g
20 g
50 g
50 g
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Uvarte cestoviny al dente v osolenej vode.

  2. 2

    Na panvici nechajte vytopiť slaninku, ktorú nakrájate na malé kocky. Pridajte sušené paradajky a cuketu nakrájanú na hrubšie pásiky. Pridajte pretlačený cesnak (1 strúčik) Okoreňte čerstvým mletým korením. Premiešavajte a nechajte osmahnúť kým cuketa nie je takmer hotová. Na záver pridajte niekoľko kusov kalamata olív a odstavte. Dosoľte, pokiaľ treba. Poznámka: slaninku môžete nahradiť prosciuttom, ale vtedy pripravujte zmes na troche olivového oleja.

  3. 3

    Servírujte cestoviny do hlbokého taniera.

Diskusia k receptu

afataga
robievam velmi podobne, ale ja mam radsej cuketu na mensie kusky, je to vyborne
marianne69
nakombinoval si to vyborne,ja vynecham slaninku aj ked ju mam rada, a susena sunka mi tam bude stacit,ukladam,super receptik to je...
safran
predo mnou tu bol ten troll, čo nedočiahne vyššie, ako stlačiť jednu hviezdičku :-) nepozná asi rozdiel medzi olivami, že kalamata sú naj :-) a iné :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia