Bulgurový šalát

Tabouleh

Autor receptu: podravka

Tabouleh je šalát z bulguru, inšpirovaný Blízkym východom. Ten správny šmrnc mu dodáva citrónová šťava a mäta. Môžete si ho pripraviť ku grilovačke alebo len tak, ako svieže ľahké jedlo.

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Bulgur pripravíme podľa návodu na obale, do uvareného bulguru pridáme maslo a necháme trošku vychladnúť. Medzitým nakrájame zeleninu na menšie kúsky, uhorky a paradajky zbavíme semienok.
  2. Bylinky nasekáme na jemno. Všetko spolu vložíme do väčšej misy a pridáme uvarený bulgur. Polejeme olivovým olejom a citrónovou šťavou, ochutíme vegetou a podľa potreby pridáme soľ a korenie.
  3. Podávanie: Podávame na listovom šaláte s citrónom.