Sýty šalát zo surovej cvikly

marianne - fotkamarianne, 21. mája 2014
Sýty šalát zo surovej cvikly
Foto: marianne

Kto má rad cviklu,príde si na svoje,nemá chybu.Recept od kolegine Janky,priniesla ho šikulka na obed,nech vyskúšam,keď som šalátová....Patrí jej moje Ďakujem:-)

Suroviny

2 ks
1 ks
1 ks
1 ks
2 - 3 PL
Dressing:
1 ks (alebo jogurt)
podľa chuti
podľa chuti
1 - 2 CL
2 - 3 PL
1 PL
na ozdobenie




Postup

  1. 1

    Zeleninu nastrúhame na hrubých slzách.

  2. 2

    Dressing dobre vymiešame a vlejeme do nastrúhanej zeleniny.Dobre premiešame.Necháme 1/2 hodinky odležať.Pri podávaní ozdobíme orechami.

    Sýty šalát zo surovej cvikly - obrázok 2

Diskusia k receptu

elixir
Šalátik ako stvorený pre mňa, vyskúšam, jedine na surový zeler som ešte nedorástla :)
katka78
Ja tiež surový zeler asi skôr nie, ale zvyšok sa mi páči. Surovú cviklu mám rada, robievam niečo podobné, nabudúce skúsim pre obmenu tento tvoj šalát :-)
marianne
dievcata urobte si 1/3 porciu na skusku,ale surovu...varene to nemu tu spravnu stavu:-)) ale to uz je na vas..
tatranka
Zaujal ma tvoj šalát zo surovej cvikli.Vždy sa bojím tej zemitej chuti,ktorú cítiť v cvikle.No máš tu ohromné ingrediencie,ktoré by mali túto pre mňa nepríjemnú chuť preraziť,utlmiť.
Aj ten zelér a reďkovka sú zárukou chutného šalátu.
Šalát som si stiahla a vyskúšam.Dám vedieť,keď ho urobím.
pipnat
ozaj chutný šalátik - ja pridávam ešte uvarené vajko a 1 čl kremžskej horčice:)
eviana
@marianne , parádny šalátik... keď bude mladá cvikla určite vyskúšam... vyzerá neodolateľne... cvikle som prišla na chuť len nedávno a neberie ma v každom stave, ale tento Tvoj šalát mi padol do oka aj gastronomickej priehradky v mojej duši, som doň na prvý pohľad :)
kukulienka71
@marianne , jedávam aj surovú cviklu, keď mám veľmi naponáhlo:-) Myslím, že v tomto recepte sú dobre zladené chute, ukladám, aby som nezabudla suroviny. Super!
sandraviglasova
No tak toto mozem :-) ja si robim surovu cviklu casto, len nastruham a pokorenim a priloha k obedu je hotova :-) ale v hlavnej role sa mi paci ako tento lahodny salatik :-) ja si davam zatial len vlasske, ale vyskusam urcite aj kesu ;-)
havino
ja chválim, ale aj vám v dobrom závidím, ja proste surovú cviklu nemôžem jesť, mne je veľmi ťažko na žalúdok z nej, ked robím šťavu, tak sebe minimum a doplňam si inou zeleninou, ale šalát vyzerá výborne, tak len papajte a nech vám padne na úžitok, je to zdravie na tanieri
denyany
Robievam šalát z cvikly, mrkvy a jablka-všetko surové postrúhať, ochutiť medom, citr.šťavou. Zjedia to dokonca aj moje deti, je to taká zdravá pochúťka. A zemitá chuť cvikly sa stratí, toho sa nemusíte obávať.
frezia68
Aj ja si počkám na mladú cviklu ,ukladám do KK a želám pekné ráno!
marianne
Dakujem Vam dievcata vsetkym za pristavenie sa:-)sa budem rada ak u vas salat ujme.:-) @denyany ani ta jablkova kombinacia nemusi byt zla...@frezia68 aj tebe pekne ranko,vyzera to dnes na krasny den:-)
cesminaz
Super zdravy salatik @Marianne ;-) plny vitaminov! Urcite vyskusam ako prilohu k niecomu,alebo len tak s opecenym pecivkom,natretim s cenakom ;-) ..povedzme na veceru .. KK
janikbj
paradny recept. po operacii mam zase raz problemy s anemiou a toto mi prislo ako dar z nebies :-D naisto skoro vyskusam a uz teraz dakujem :-)
marikafil
podobný tu už bol a veľmi nám chutí, nebola v ňom tá biela reďkev. tiež som sa obávala toho surového zeleru, ale potvrdzujem, že v tej kombinácii sa tie chute nejako pomiešajú a výsledok je skvelý. odporúčam strúhať aspoň ten zeler na najjemnejšom strúhadle, cez malé slzičky. toto vyskúšam tiež, ten dressing vyzerá zaujímavo! dala by som aj hviezdičky, ale akosi sa neponáhľajú odstrániť tú technickú príčinu:-(
pacik
Doporučovala by som zeler nastrúhať na malých slzičkách, lepšie zapadne do kolektívu zeleniny, mám to odskúšané. Super šalát :-)
marianne
dakujem za komentrariky:-) nabuduce vyskusam na jemnejsie nastruhat,vdaka za rady dievcata..:-) inak z tohoto mnozstva je celkom slusna misa...ale uz som si poradila s nou...
jozka2
podobny salatik robim na ranajky,ale s jablkom,ktore potriem na vacsich slzickach a mrkvu,cviklu a batat na drobnych,lepsie sa to je pretoze cvikla a batat su tuhe, zapravam kyslou smotanou,alebo lanovym olejom,su to velmi zdrave ranajky s trochou ovsenych vlociek s kefirom.
katka78
Aj moje ďakujem posielam kolegyni Janke a samozrejme aj tebe @marianne ! :-) Videla som na trhu taký malý mladučký zeler, tak som ho kúpila a predsa ho pridala (nastrúhaný na jemno podľa rád z diskusie) a vôbec mi tam neprekáža, práve naopak. Veľmi som si pochutila, ďakujem ešte raz :-)



@elixir ak by si sa predsa len na ten zeler odhodlala, samozrejme je ho tam cítiť, ale jeho chuť vôbec nepreráža. Keď som šalát spravila, zeler v ňom bol výrazný, potom som ho dala na tú polhodinku podľa receptu odležať a chuť bola fantastická, krásne to všetko splynulo dokopy :-)
katka78
A ešte mi napadlo, že nabudúce si tie kešu trošku nasucho opečiem, bude to ešte o niečo lepšie :-)
marianne
jeej @katka78 to ma velmi tesi a dakujem za fotku,som rada,ze chute:-)...ostatnym dakujem za komentare..@miska aj ten tvoj som myslim v minulosti uz skusala,tiez vynikajuci...skus aj nevarenu,naozaj vyborna je..
safran
robila som iba zo surovej cvikle a dresing bez smotany - aj tak dobrý :-) skúsim ešte komplet recept @marianne
ericka
určite vyskúšam, už sa teším na mladú cviklu, ktorá na záhrade už aj čoskoro bude.Recept si ukladám..
jerseygirl
Dakujem za recept. Dnes som pripravila presne podla navodu. Dressing som urobila bez kyslej smotany. Nechcela som totiz pridat cholesterol do takeho zdraveho salatu. Super napad na pouzitie surovej cvikly. Vdaka za inspiraciu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia