Sýta silvestrovská kapustnica so slepými kurami

matus113 - fotkamatus113, 18. novembra 2009
Sýta silvestrovská kapustnica so slepými kurami
Foto: Matus113

Kapustnica vhodná na Silvestra, ktorá zasýti naozaj každého hladoša. Najvhodnejšia o polnoci, aby ste vydržali minimálne do rána.

8
porcií
200 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 g
1 kg
2 ks
4 ks
10 ks
3 ks
4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Premyjeme kyslú kvasenú kapustu. Dáme variť s bobkovým listom a čiernym korením. Hovädzie mäso nakrájame na menšie kúsky - osolíme, okoreníme, pridáme rascu a červenú papriku.

  2. 2

    0restujeme do zlatista nakrájanú cibuľku. Okorenené mäso vložíme do kuchty a podlejeme vodou. Pridáme hovädzí bujón. 3 klobásky nakrájame na kolieska. Dáme napučať sušené hríby do teplej vody. Nakrájame si 3 - 4 strúčiky cesnaku. Klobásky, hríby a cesnak pridáme do variacej sa kapusty. Dolejeme podľa potreby vodu.

  3. 3

    Bravčové mäso rovnako pokrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a červenú papriku. Keď je hovädzie mäso do dvoch tretín uvarené pridáme k nemu bravčové mäso. Varíme v kuchte (parný hrniec) ďalej približne pol hodinu. Keď je mäso hotové pridáme ho do variacej sa kapusty a ďalej varíme.

  4. 4

    Na slepé kury si nakrájame 10 rožkov (1 rožok na 1 slepú kuru). Nakrájame si na kocky slaninku ktorú dáme osmažiť (podlejeme vodou) a pridáme vegetu a opäť podlejeme vodou. Túto zmes vlejeme do rožkov, pridáme 3 vajíčka na 10 rožkov, premiešame a od oka pridávame krupicu, kým sa nám zmes nezačne lepiť. Zo zmesi urobíme guľky, ktoré vložíme do kapustnice. Varíme približne 10 minút.

Diskusia k receptu

Vymazať
vika2
Do slepej kury okrem uvedených prísad pridávam opraženú cibuľu, cesnak, mleté čierne korenie, soľ,trochu prášku do pečiva, môže byť aj uvarené údené mäso pokrájané na kocky
Vymazať
voz12
Konečne som sa dozvedela,ako sa slepé kura do kapustnice robí.Syn mi totiž o takej kapustnici hovoril a pritom chválil to slepé kura,ale nevedel povedať,ako sa robí.Ďakujem.
Vymazať
mimid
výborná s tými kurami. Môj manžel, ktorý inak kapustnicu nemusí, si nakladá druhý tanier.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia