Sýta fazuľa so zeleninou fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 16. júna 2014

Táto večera úplne zasýti dvoch dospelých, aj keď tam je len máličko mäsa:-)

2
porcie
15 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1/2 ks
1/2 ks
1 ks
2 ks
1,5 dcl
1 ČL
1 PL (rastlinný olej)




Postup

  1. 1

    Karfiol a brokolicu rozoberieme na ružičky a umyjeme. Osolíme a dáme napariť asi na 7 minút.

    Sýta fazuľa so zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zapekaciu misu vymastíme tukom, fazuľu z konzervy scedíme, necháme odkvapkať a navrstvíme ju na dno misy. Ja som našla už len jeden plátok šunky v chladničke, dať sa môže samozrejme aj viac. Nakrájame ju na kocky a posypeme ňou fazuľu. Rúru zapneme na 200°C.

    Sýta fazuľa so zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nasledujú predparené ružičky karfiolu a brokolice

    Sýta fazuľa so zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zalejeme ich zmesou rozhabarkovaných vajíčok so smotanou a lyžičkou karí korenia, môžeme ju aj osoliť. Zapekáme v rúre vyhriatej na 200°C 10 minút nezakryté.

    Sýta fazuľa so zeleninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na posypanie sa mi tam čerstvé bylinky, vňaťky nejak nehodili, tak som jednu veľkú cibuľu pokrájanú na kocky opražila do hneda na lyžici kačacej masti ešte počas zapekania fazule. Opražená cibuľka dala tomuto jedlu šmrnc, skúste, ak neveríte;-)

    Sýta fazuľa so zeleninou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

safran
všade tam, kde boli zlí škriatkovia... som jasná :-)
anina6
krásne a chutne vyzerá tvoje jedlo, vyskúšam.
jozka2
fazula nerobi poprdkavanie ked ju jeme so zeleninou najma s eskarolom,v tomto recepte moze byt,lebo su tam hluboviny,ale ak si urobime salat z listovej zeleniny tak to eliminuje,recept je urcite dobry I sam o sebe i s udeninou.prepacte pocitac mi robi preklepy I-i.
svedka
@jozka2 ale jasne,ze robi,vseobecne :) komentar bol mysleny cisto na pobavenie a urceny @kukulienke ,ktora ho pochopila na prvu supu :)
jozka2
ja viem svedka ako si to myslela ja som len dodala s toho dovodu,ze som bola na jednej navsteve u rodiny z Crnej Gori a k fazulovej polievke na husto podavali salat bola som prekvapena/u nas sa polievka nejedla so salatom /a oni povedali vraj fazula nenaduva ak sa je so surovou zeleninou tak som to napisala len tak na margo,teba som pochopila ako to myslis
ivav
jedlo sa mi páči, je farebné, lákavé... si dobrá gazdinka, využila si aj posledný plátok šunky...
janger
Snazim sa predstavit si chut brokolice a karfiolu v kombinacii s fazulou...Ale verim, ze je to dobre. Niektore kombinacie milo prekvapia. Vyskusam :-).
havino
sranda, vieš, že sama sebe robievam veľmi podobne? ked som sama doma? to len obrazne otázky :-) karfiol, brokolicu, ale neparím a síce pečiem aj preto dlhšie, mám odskúšané, nevariť karfiol pred vyprážaním v rúre, na základe toho neparím už, poukladám, vajcia a pred dopečením syr nastrúham, na budúce skúsim aj fazuľu pridať, mám rada strukoviny, jednoduchý a zdravý recept
janger
@kukulienka , ostra kritika nebude ;-). Da sa aj s taktom...To ma uz musi nieco poriadne vytocit, aby som reagovala ostrejsie. Ale iste dam vediet, ked vyskusam, samozrejme. A pekny vecer :-).
kukulienka71
@havino , my, čo máme radi zeleninu na všetky spôsoby jedávame veľmi podobné kombinácie, všimla som si. Tá fazuľa ma napadla práve preto, že som ešte v týždni nemala a zaraďujem strukoviny už zámerne častejšie. Ďakujem ti:-) @janger , veď ja viem ;-) len som mala dobrú náladu, tak som zavtipkovala, ono to často závisí od nálady, ako kedy reagujeme, no nie?:-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia