Syrovo - šampiňónová omáčka

Autor receptu: avanaka

Fantastickééééééééé, kto má rád biele omáčky

45 minút
príprava

Postup

  1. Očistené šampiony pokrájame na menšie kúsky. Dáme ich na panvicu a na troške oleja udusíme. Podlejeme aj trochou vody alebo vývaru z hubového bujonu. Pridáme aj 1 stručik cesnaku. Na druhej panvici si opečiem kuracie masko na cibuli. Možem ho podliať bielym vínom.
  2. Keď sú šampiony hotove, roztavím v nich 2 alebo 3 trojuholníky syrokrému. Pridám mlieko, smotanu na varenie, upečené kuracie masko a všetko spolu nechám ešte povariť. Ak je to riedke možme pridať nastruhaný syr eidam..... Samozrejme dochutíme soľou, vegetou, ja som pridala aj polievkovu lyžicu horčice. Ak chceme možme nastruhať aj mrkvu ......
  3. Podávame s hranolkami a ryžou. Samozrejme kto chce s knedľou, boli aj také dotazy...