Syrovo - šampiňónová omáčka

Syrovo - šampiňónová omáčka
Foto: avanaka
avanakaAvanaka, recept pridal: 9. marca 2010 17:17Ďalšie jeho recepty

Fantastickééééééééé, kto má rád biele omáčky

Suroviny

45
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Očistené šampiony pokrájame na menšie kúsky. Dáme ich na panvicu a na troške oleja udusíme. Podlejeme aj trochou vody alebo vývaru z hubového bujonu. Pridáme aj 1 stručik cesnaku. Na druhej panvici si opečiem kuracie masko na cibuli. Možem ho podliať bielym vínom.

2

Keď sú šampiony hotove, roztavím v nich 2 alebo 3 trojuholníky syrokrému. Pridám mlieko, smotanu na varenie, upečené kuracie masko a všetko spolu nechám ešte povariť. Ak je to riedke možme pridať nastruhaný syr eidam..... Samozrejme dochutíme soľou, vegetou, ja som pridala aj polievkovu lyžicu horčice. Ak chceme možme nastruhať aj mrkvu ......

3

Podávame s hranolkami a ryžou. Samozrejme kto chce s knedľou, boli aj také dotazy...



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • milina, 10. marca 2010 o 08:16
    Tak tie hranolky mi k tomu nejdú, ale koľko ľudí toľko chutí.


  • adamochutnavac, 10. marca 2010 o 08:43
    absolutne milujem tento recept robievam ho každý druhý víkend keď mám chuť, poznám ho už dosť dlho lebo mám rád hríby :-)


  • torticka, 10. marca 2010 o 15:46
    S knedľou, alebo cestovinami by to nešlo?


  • bambulka51, 10. marca 2010 o 17:03
    Prečo nie,ja by som tiež radšej radšej knedľu.Veďkoľko ľudí toľko chutí...


  • avanaka, 10. marca 2010 o 17:38
    no hej kocky , vyskusajte s knedlou, ja by som tiez knedlu skusila, ale bohužial v Taliansku knedľa neexistuje...musim si pomôcť teda iným spôsobom....a hrnolky boli tiež dobré, tým si môžte byť isté :--


  • abend, 10. marca 2010 o 17:58
    Ja by som k tomu rozhodne podávala cestoviny a tých je v Taliansku nespočetné množstvo.


  • avanaka, 10. marca 2010 o 18:09
    Cestoviny sme už tak trochu prejedení a tu sa takéto omáčky s cestovinou nejedia.....abend...ale skús, daj vedieť...myslím že príloha je to najmenej, to si už naozaj každý zvolí čo chce...ako bolo povedané 100 ľudí 100 chutí


  • jezibabka1, 10. marca 2010 o 22:38
    @avanaka ja tiež ľúbim omáčky s hranolkami a ryžou, je to niečo iné a hlavne mňam, pridala som si recept


  • babidka, 11. marca 2010 o 07:37
    kludne hranolky , no a co . ja zasa nemam rada knedlu .toto jedlo mam rada aj ked som tam nikdy neskusala dat horcicu ani mrkvu . diky za tip , urcite skusim .


  • slnieckosom, 11. marca 2010 o 09:46
    avanaka - bolo to vynikajúce!! :-))) Vďaka za recepis, je potešujúce, že si nielen mladé a pekné žieňatko, ale aj šikovné ;-)) Držím palce :-)


  • avanaka, 11. marca 2010 o 23:39
    jééééé, to je milé prekvapenie...prídem z práce unavená, ani som nemala chuť pozrieť ohlášky k tomuto receptu, lebo boli skoro všetky negatívne a kukám, kukám....to som rada....mne to veľmichutilo a dalším 5 osobám, ktoré som mala na večeri tiež.......


  • andrejka79, 22. marca 2010 o 14:26
    avanaka,tak dnes som urobila tento recept a možem povedať,že je vynikajúci.Určite,už patrí medzi moje obľúbené.ďakujem


  • evilauri, 8. januára 2011 o 06:32
    Mnam mnam, vyborne...moja mala dcerka nezje teda hocico, ale tohto zjedla plny tanier :-)))


  • maartina, 11. januára 2011 o 22:48
    vďaka za tip na výborný obedík :) ...super, ukladám do KK


  • bary, 27. apríla 2013 o 14:24
    Inšpiroval som sa receptom, ale som ho trošku pozmenil. Syrokrém sa postupne odúčam jesť, lebo obsahuje veľa taviacej soli, ktorá viac škodí ako je prospešná (Vid » www.stream.cz/peklonataliri/781552-peklo-na-taliri-ta...
    Nahradil som ho rýchlozrejúcim syrom. Hubový bujon je tiež zbytočný :). Sampiony som podusil na cibulke a posolil - pustili vodu a chut :)


  • malina, 23. novembra 2014 o 16:08
    Dnes jsem tento recept dělala.Trochu jsem si upravila gramáž surovin a podávala jsem s pečenými brambory.Výsledek byl výborný.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist