Syrovo-rozmarínové rožteky

bebetko - fotkabebetko, 26. marca 2015
Syrovo-rozmarínové rožteky
Foto: bebetko

Mojmu muzikovi vymyslam nieco do. Prace co aj zachuti. Vydrží. A. Da sa to. Dobře. Zabalit. Upiekla som tieto. Rozteky a su fakt mnaaaam Zobraziť celý popisMojmu muzikovi vymyslam nieco do. Prace co aj zachuti. Vydrží. A. Da sa to. Dobře. Zabalit. Upiekla som tieto. Rozteky a su fakt mnaaaam ;)

16
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
20 g
150 ml
50 ml
1 čl
1 čl (použila som sušený)
1 čl
1 ks
Plnka:
150 g
3 trojuholníky (alebo podobne)
1 PL
 podľa potreby
100 g
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Z vody drozdia a lyzicky cukru si pripravime kvasok. Do misky nasypeme zvysne suroviny vlejeme kvasok a vypracujeme cesto. Necháme ho pol hodinku odpočívat. Nenakysne příliš skoro vobec ale nevadí to :) cesto som si rozdělila na dvě části a vyvalkame dva kruhy ktore si rozkrajame na 8 části. Naplnime při sirsej části zrolujeme a vytvarujeme rozteky.

  2. 2

    Plnku připravíme velmi rychlo. Nastruhame sýr přidáme karicku máslo nasekanu pazitku nakrajane masko na kococky podlá potřeby dosolime zmiesame a je hotovo. Použila som aj cesnak ale mala som len sušený no určitě nieje nad čerstvé struciky. :)

  3. 3

    Už len potrieme vajickom posypeme sezamom a pecieme do zlata na 200 °C. Po upeceni prikryjeme. Vlhkou utierkov na chvilku aby zmakli. :) Kto je milovnikom rozmarinu a sýru přídě si na svoje :) Dobru. chuť :))

Diskusia k receptu

marienka44
@Bebetko máš ich veľmi pekné, gustiózne. Aj konce rožtekov sú správne zatočené. Náplň podľa ľubovôle. Prečo cesto nenakyslo? Tuk sa zapracuváva do kys. cesta až na koniec, posledný. Vyskúšaj, možno pomôže pri kysnutí tento postup.
bebetko
Dakujem nůž telegram ano. Mam rozbity display tak si to občas Pise co. Chce :). N. Nikdy. Som. Nemala problém s nakysnutim. Viem. Kde .Bola chyba asi som. Moc. Ohriala. Vodu na kvasok :) ale na chuti to nevadilo :)
evanaaa
@bebetko , rožky sa ti napriek všetkému podarili, to je hlavné, je fakt, že voda alebo mlieko na kvások má byť vlažná, ale druhý raz iste vyskúšaš....a čo sa týka tvojho rozbitého displeja, ja stále rozmýšľam, akou rečou hovoríš, keď tak píšeš, mäkčene dávaš tam, kde nemajú byť a kde je ich treba, nie a prečo píšeš bodku uprostred vety alebo veľké písmeno, no teraz už sa nebudem čudovať, lebo to viem. A nedá sa stým nič robiť?
mesiar50
@bebetko
Rožteky sú,,poskladané"zo samých dobrých surovín.Páčia sa mi veľmi a preto sú už uložené v KK.Ďakujem.
bebetko
@evanaaa :D :D no dalo by sa samozrejme len to nieco stoji, za to snazim komentovat co najmenej lebo mato strasne vytaca :D ale som cista slovenka :D inak :D a dakujem za pochvali :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia