„Syrovo“-hubové cestoviny - vegan fotorecept

stanci11 - fotkastanci11, 12. apríla 2015
„Syrovo“-hubové cestoviny - vegan (fotorecept)
Foto: stanci11

Tak dnes je konečne deň, keď som sa rozhodla, že je najvyšší čas prestať z Varechy brať, ale aj šupnúť sem niečo na oplátku Zobraziť celý popisTak dnes je konečne deň, keď som sa rozhodla, že je najvyšší čas prestať z Varechy brať, ale aj šupnúť sem niečo na oplátku :) Tak dúfam že sa niekto poteší aj takejto vegan mňamke. Inšpiráciou mi bola hlavne knižka " 500 vegánskych receptů" Steen & Newman.

1
porcia
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

70 g
1 ks menšia
1 - 2 hrste zmes lesná
150 g
7 g pšeničná hladká
35 g lahôdkové
1 ČL
1/2 ČL sušený
10 g
30 g
1/2 ČL
 zo sušených húb
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Doobeda som si namočila veľkú hrsť sušených hríbov do vlažnej vody a nechala som ich postáť. Potom som ich postavila na sporák a nechala zovrieť. Medzitým som si nakrájala cibuľku a šupla ju na olivový olej (vhodný na pečenie). Zároveň si treba klasicky v slanej vode uvariť cestoviny.

    „Syrovo“-hubové cestoviny - vegan (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď sa hríby zavarili úplne som znížila plameň, pretože zvyknú vypeniť, a potom som ich nechala cca 5-10 minút pomaličky povariť s trochou mletej rasce.

    „Syrovo“-hubové cestoviny - vegan (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým som sa očistila a nakrájala šampiňóny - tu som zvolila menšie a tenké plátky, lebo cestovinou boli kolienka, tak aby sa to veľkostne nebilo :) Keď cibuľka na panvičke zosklovatela tak som k nej prihodila šampiňóny, zľahka posolila a nechala ich podusiť... keďže nepustili dosť vlastnej šťavy (a to tie kupované málokedy chcú) tak som ich podliala troškou vody z tých povarených sušených hríbov, nádherne ich to ochutilo...

    „Syrovo“-hubové cestoviny - vegan (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď boli šampiňóny podusené, tak som k nim pridala povarené sušené hríby a ešte som to nechala chvíľočku podusiť spolu.

    „Syrovo“-hubové cestoviny - vegan (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým som si do kastrólika dala celozrnnú hladkú múku, sušený cesnak, lahôdkové droždie, trošku soli, lyžičku chilli pasty (ja mám takú sladko-pálivú). Zaliala som to asi 100-150 ml vody a postavila na sporák...Masu trebalo miešať aby neprihorela, a keďže mne sa zdala moc hustá, tak som tam pridala ešte 3-4 PL vody z húb. Zmes som miešala až kým sa nezavarila a nezhustla. Na záver som do nej pridala trošku masla a lyžičku horčice. (Plus tu je vhodná kontrola slanosti/pálivosti :) už každému podľa chuti)

    „Syrovo“-hubové cestoviny - vegan (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Uvarené cestoviny som pridala na panvicu ku hubovej zmesi a nad ohňom som to poriadne spolu premiešala.

    „Syrovo“-hubové cestoviny - vegan (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na záver som celú hubovo-cestovinovú zmes naukladala na dno malej koláčovej formy (20x3,8 cm) a zaliala som to pripravenou omáčkou.

    „Syrovo“-hubové cestoviny - vegan (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pieklo sa to prikryté asi 10 min, potom som povrch posypala vegánskym syrom a piekla ešte asi 5 min prikryté a na záver som to zvrchu zapiekla kým to nechytilo takú tú "kôrčičku" :) (Celú dobu som mala 180-200 °C - ale keďže pečiem v privátových podmienkach a tá trúba je tu nič moc, myslím že menšia teplota na plne fungujúcej mašine bude stačiť :D ). Výsledok bol fantasticky hubový a droždie tomu dodalo pikantný nádych "syra" :) Tak dúfam že niekoho inšpirujem vyskúšať :)

    „Syrovo“-hubové cestoviny - vegan (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

mariamka
mne by to stacilo v bode 7, take cerstve, inak pekne, vratane curriculum aj tvojej fotky :) len smelo pridavaj :)
stanci11
@ mariamka: určite stačilo, len potom by som tú omáčku povarila trošku dlhšie, aby tá múka bola naistotku uvarená :) ale určite by to bolo rýchlejšie naservírované! Ďakujem za pekný koment :)
ares
Veru, aj mne by chutilo od takej kočky ;-)
mijaita
Tvoje recepty se mi asi budou hodně líbit. Nejsem vegetarianka, ale dělená mi chutná a zelenina denně. Snad budu stíhat!? :-) Jo a mam velmi ráda tebi, ale ne oliváč. Používám různé oleje a nemám jich málo, jen oliváč nemusím. kromě citronového a bazalkového.
stanci11
@mijaita , tak ja dúfam že sa ti budem triafať do chuti ;) a jasné že ak nemusíš oliváč tak si ho nahradíš už podľa seba ;) inak pre mňa objav poslednej doby repkový olej so zázvorom a cesnakom do WOKa, ak si nemala skús, je božský :)
@bossskeles - skús a napíš či chutilo :) spätná väzba je super vec
mijaita
ten olej nemam, neznam, mam jen cisty zazvorovy a repkovy kupuju. Mohla bych namichat.Az uvidim, koupim do sbirky oleju :-)
zitra bude uz to kari, tesim se na nej. Dnes byly celerove bochanky a rajska polevka.
stanci11
Volá sa to že Olej WOK Vita, v Kauflande ho mávajú :) určite sa ti hodí do zbierky. (Inak z rajskej by som si dala za tanier :D už dlho som ju nerobila..)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia