Syrové tyčinky

Syrové tyčinky
mataliptakMataliptak, recept pridal: 7. apríla 2012 21:08Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Hladkú múku nasypeme do misky , pridáme palmarín , karičku , droždie , mlieko , vajce, nastrúhaný tvrdý syr , sol a vymiesime hladké cesto . Cesto necháme hodinu odležať , rozvalkáme na hrúbku asi 4-5 mm a pokrájame na tyčinky , moje nie sú velmi rovnomerné ale už som sa dosť ponáhľala tak to tak dopadlo ale chuťové sú vynikajúce , jemné . Nakrájané tyčinky potrieme vajíčkom a posypeme sézamom , ľanovými semiačkami alebo kto chce tak strúhaným syrom ale toho je už v ceste dosť tak ja som ho už na vrch nedala ... tyčinky poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej 180 stupnov do ružova ... z tejto dávky som mala 3 plechy tyčiniek , stoja za vyskúšanie , moji papkáči už polku pojedli :-)Dobrú chuť !!!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 7. apríla 2012 o 22:55
    takéto tyčinky sú vždy vďačné na sviatočnom stole...


  • garanco, 8. apríla 2012 o 11:07
    Tyčiniek nie je nikdy dosť, tieto môžu byť lahodné! Príležitostne urobím!


  • sneica, 10. apríla 2012 o 16:28
    u nas je slanosti stale malo...je fajn mat receptik v kk...:)


  • margaretka28, 16. apríla 2012 o 10:56
    Super recept,pri najbližšej oslave upečiem k vínku.


  • silvia68, 28. januára 2013 o 21:06
    Robila som, sú výborné, jednoduché a veľa sa mi narobilo, veľmi dobrý recept.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist