Syrové tyčinky

Syrové tyčinky
mataliptakMataliptak, recept pridal: 7. apríla 2012 21:08Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Hladkú múku nasypeme do misky , pridáme palmarín , karičku , droždie , mlieko , vajce, nastrúhaný tvrdý syr , sol a vymiesime hladké cesto . Cesto necháme hodinu odležať , rozvalkáme na hrúbku asi 4-5 mm a pokrájame na tyčinky , moje nie sú velmi rovnomerné ale už som sa dosť ponáhľala tak to tak dopadlo ale chuťové sú vynikajúce , jemné . Nakrájané tyčinky potrieme vajíčkom a posypeme sézamom , ľanovými semiačkami alebo kto chce tak strúhaným syrom ale toho je už v ceste dosť tak ja som ho už na vrch nedala ... tyčinky poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej 180 stupnov do ružova ... z tejto dávky som mala 3 plechy tyčiniek , stoja za vyskúšanie , moji papkáči už polku pojedli :-)Dobrú chuť !!!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 7. apríla 2012 o 22:55
    takéto tyčinky sú vždy vďačné na sviatočnom stole...


  • garanco, 8. apríla 2012 o 11:07
    Tyčiniek nie je nikdy dosť, tieto môžu byť lahodné! Príležitostne urobím!


  • sneica, 10. apríla 2012 o 16:28
    u nas je slanosti stale malo...je fajn mat receptik v kk...:)


  • margaretka28, 16. apríla 2012 o 10:56
    Super recept,pri najbližšej oslave upečiem k vínku.


  • silvia68, 28. januára 2013 o 21:06
    Robila som, sú výborné, jednoduché a veľa sa mi narobilo, veľmi dobrý recept.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist