Syrové slimáky

palma - fotkapalma, 4. januára 2016
Syrové slimáky
Foto: palma

Posledné dni vianočných sviatkov sú pred nami. Ak na Troch kráľov čakáte návštevu, skúste pripraviť jednoduché slané slimáky.

15-17 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
250 g
500 g
200 g studené
1 ČL
podľa chuti
Plnka:
250 g tvrdý strúhaný
250 g
1 ČL
3 ČL




Postup

  1. 1

    Zo všetkých ingrediencií si vypracujeme cesto, zabalíme ho do fólie a necháme vychladiť. Pripravíme si syrovú plnku zo všetkých prísad okrem rasce.

  2. 2

    Vychladnuté cesto a aj plnku si rozdelíme na dve polovice. Prvú polovicu cesta rozvaľkáme a rovnomerne natrieme syrovou plnkou. Zrolujeme cesto do rolády a dáme vychladiť do mrazničky. Rovnako spracujeme aj druhú polovinu. Pred zrolovaním ju ale môžeme posypať mletou rascou.

  3. 3

    Po správnom vychladení krájame rolády na tenké plátky (3 – 4 mm). Kolieska ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme do zlatista pri teplote 200 °C približne 15 – 17 minút.

Diskusia k receptu

finczi
Práve pred pár dňami som mala možnosť ochutnať, získaný recept je zhodný s týmto. Posýpka bola maková, sezamová, aj bez. Veľmi chutné a lákavé na pohľad.
zdezda
:-) sú supiš, ja ich poznám pod názvom vegetky, lebo do plnky dávam 2čl vegety namiesto č. papriky, no momentálne mám údenú maďarskú papriku, tak ich skúsim s ňou :-)
sonamat
júúúúúúúúúúj sú výborné.U nás sa pečú už desaťročia
kucharka
Upečené a ochutnané, sú výborné. Plnku som dala bryndzovú s pažítkou.
Už sa teším ako si ich dáme k vínečku... :-))
Ďakujem za recept.


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia