Syrové roztavence Májovienky

Autor receptu: nonna

Keďže jedného obdobia som mala možnosť vyrábať si syry z kozieho mlieka, mala som ich nad mieru, a tak som s nimi všelijako experimentovala, vymýšľala. V týchto recepisoch som ich "vykreovala" na teplo, na prírodnom ohníku, čím nabrali do seba zdravej, prirodzenej energie a tiež vôní tlejúcich drevných uhlikov.

1
porcia
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1.verzia: Plátok kozieho syra potrieme omáčkou Hoi Sin, okoreníme s Nasi Goreng, posypeme kôprom, strúhankou a prikryjeme cibuľou. Na vrch dáme plátok Bánovca. Zabalíme do alobalu.
  2. 2.verzia: Plátok syra mierne osolíme, rozotrieme naň omáčku a posypeme cibuľovými cíbmi posekanými na kúsky cca 3-4mm. Na ne poukladáme kolieska rajčiny asi 4mm hrúbky. Prikryjeme druhým plátkom syra, dobre zabalíme do alobalu.
  3. 3.verzia: Plátok syra mierne posolíme, potrieme *Gréckou omáčkou a zasypeme cibuľovou vňaťou nasekanou nadrobno.Na ňu poukladáme úzke pásiky papriky cca 3mm a dlhé 5-6cm. Zakryjeme druhým plátkom syra, dobre zabalíme do alobalu.
  4. Spoločné pre všetky 3 verzie: Balíčky necháme odstáť v chlade 4-24 hodín, potom dáme na rošt na tlejúce drevné uhlíky a obsah necháme grilovať jednu hodinu.