Syrové kopčeky fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 27. októbra 2014
Syrové kopčeky (fotorecept)
Foto: dvorka

Jednoduchý, rýchly syrový recept. Na zapečenie som použila mikrovlnku s funkciou "crisp". Kto takú nemá, stačí aj teflonová panvica a poklička alebo rúra vyhriata Zobraziť celý popisJednoduchý, rýchly syrový recept. Na zapečenie som použila mikrovlnku s funkciou "crisp". Kto takú nemá, stačí aj teflonová panvica a poklička alebo rúra vyhriata na 180°C. Do rúry sa oplatí dávať vtedy, keď sa pečie aj niečo iné. Na 2 - 3 minúty rozohrievať rúru sa veľmi neoplatí.

5 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

220 g
Na obalenie:
1 ks
 (alebo strúhané orechy)




Postup

  1. 1

    Syr som nastrúhala na jemno, pridala som štipku soli, čierneho korenia a mletej sladkej papriky a sušeného cesnaku, toho som dala dve štipky. Dobre som syr popresýpala v mise a začala robiť guľky. Syra som zobral aviac, aby som postláčala guľky o veľkosti ping pongovej loptičky.

    Syrové kopčeky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Každú guľku som ponamáčala v rozhabarkovanom bielku a obalila v pšeničných klíčkoch ktoré sa volajú aj mlynské orechy. Namiesto nich sa môžu použiť aj nastrúhané vlašské orechy, sezamové semienka alebo jemná strúhanka. Guľky som poukladala na Crisp panvicu a dala schladiť.

    Syrové kopčeky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzi tým som si pripravila prílohu, konkrétne kaleráb a mrkvu, ktoré som v tlakovom hrnci uparila a potom s plátkami masla a troškou soli a hrsťou zelenej petržlenovej vňate rozmačkala na kašu.

    Syrové kopčeky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Syrové guľky som dala do mikrovlnky a na funkcii CRISP som robila 2 minútky. Guľky trošku zmäkli a na spodku sa trochu roztiekli. Panvicu som vybrala, nechala postáť kým som urobila prílohu a potom som syrové teraz už kopčeky brala po jednom, trochu upravila a servírovala na tanier.

    Syrové kopčeky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    So zeleninovou kašou a jogurtom zmiešaným s kremžskou horčicou boli syrové kopčeky sýtou lahôdkou.

    Syrové kopčeky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Skúšala som robiť aj na panvici ktorú som najskôr rozohriala, potom zakryla pokličkou a plyn nechala na minime. Pripravila som si guľky, dala na panvicu, zakryla a nechala som 2 minúty zapekať. Ešte som ich otočila a teraz som zapekala 3 minúty.

    Syrové kopčeky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Sú trochu iné ako zapečené v mikrovlnke, ale chutia rovnako.

    Syrové kopčeky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

lizatko
Ked som robila v pekarni, tak minimalne polovicu "orechovej plnky" tvorili psenicne klicky, takze preto nazov "mlynske orechy". A myslim ze tie plnky sa velmi nezmenili....:-((
Takze varechacky, pecme si radsej doma...a ozaj orechove.
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Zaujímavý recept a este viac mikrovlnka,to crips je pečenie? Ďakujem za odpoveď,nepoznám čo je crips.:-)
dvorka
pre @Iba : Niektoré mikrovlnky majú funkciu crisp - zapekanie. Je k tomu aj panvica.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia