Syrové keksíky - slané pečivo

valeri - fotkavaleri, 30. apríla 2012
Syrové keksíky - slané pečivo
Foto: valeri

Tieto koláčiky som jedla na návšteve u kamarátky a hneď som pýtala recept. Minulý víkend mal môj vnúčik krstiny, tak som ich hneď upiekla. Zobraziť celý popisTieto koláčiky som jedla na návšteve u kamarátky a hneď som pýtala recept. Minulý víkend mal môj vnúčik krstiny, tak som ich hneď upiekla. Hodili sa. Možno sa Vám tento recept zapáči.

Suroviny

300 g
1 ks
2 ks
3 ks, (tie väčšie obdlźniky) alebo iné mäkké syry alebo bambino 1 ks
250 g, alebo maslo zmäknuté
2 cl
1 KL
1 ks, na potretie
 podľa chuti, na posypanie




Postup

  1. 1

    Vypracovať cesto. Je redšie a lepivé ale je nutné ho dať zabalené do chladničky, najlepšie na 24 hod alebo aspoň na noc. Potom múčiť dosku a rozvaľkať cesto na hrúbku asi 5 mm a vykrajovať furmičkou. potrieť vajcom rozšľahaným so soľou. Ukladať na pečiaci papier a upiecť vo vopred vuhriatej rúre na 180 st. do ružova.

    Syrové keksíky - slané pečivo - obrázok 1

Diskusia k receptu

marienka44
Vyzeraju sympaticky, ukladam do KK, prilezitostne vyskusam. Ja poznam syrove cesta v pomere: kolko muky, tolko tuku a tiez tolko syru alebo tvarohu. Toto cesto je univerzalne, moze byt na sladko i na slano. Robia sa z neho tycinky alebo vykrajovane keksiky.
valeri
@cica2 : Ďakujem, je to šťastie, keď takýto človiečik pribudne do rodiny
@monika29875 : Myslím, že nič by sa nestalo, keby si pálenku nedala, ale ja som chcela dodržať recept, v nejakých radách pre gazdinky som čítala, že cestá sú vtedy kyprejšie, alkohol sa pri tepelnej úprave odparí, takže uškodiť to nemôže.
valeri
@tetrisss ďakujem. Na takéto príležitosti sa dobre pečie a veľmi rada. Prosím Ťa pozri do kmentárov k Tvojmu Domácemu chlebu bez miesenia, mala som tam na Teba jednu otázku.
nonna
Takéto BERIEM ŠECKO! A vyhadzjem na FBčko.
helca103
poznám toto pečivko, robím ho ale nedávam tú pálenku do cesta.
orchidea
máš ich veľmi pekné...ukladám si recept, slané robievam rada...
wero13
@valeri : áno, cesto je podobné, ako pri mojom syrovom pečivku..alkohol dakedy určite vyskúšam pridať, znie to zaujímavo :-)
sneica
receptik ukladam...krasne a chutne slane pecivko u nas ide take na dracku...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia